8 трикове за напреднали домакини: Хиляда точки до този, който ги знае!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
8 трикове за напреднали домакини: Хиляда точки до този, който ги знае!
8781
8 трикове за напреднали домакини: Хиляда точки до този, който ги знае!

Във всеки дом може да намерите няколко  кулинарни трикове  , за да  готвте вкусно и здравословно хранене. 

 

готварски съвети от главния готвач

Готварски съвети

 

 

 
  1. За да не се слепва
    Пастата няма да се слепва заедно по време на готвене, ако във водата (2.5 литра) или изсипва 40 мл лимонов сок или 1 супена лъжица 9% оцет.
    как да се готвя паста
  2. Как да се запазите зелени подправки
    Бледо зелените подправки може лесно да освежите, ако бързо първо потапяте в гореща и после студена вода. Възможно е също така да сложите зелените подправки за един час в студена подкиселена вода (1 ч.л. оцет в 200 мл вода).
    как да освежите зеленина
  3. Вкусен винегрет
    Полезният винегрет ще бъде специален, ако лукът, който се добавя към салатите, предварително се запържва. Повярвайте ми, това ще го направи много специален!
    вкусна винегрет
  4. Как да се готвият меки  калмари 
    3 правила на готвене на калмари, за да не се окажат гумени. Размразявайте напълно калмарите. Във вряща вода (със сол и подправки), калмарът трябва да престои не повече от 2 минути. Варите калмарите на части по 2-3.
    как да се готвя калмари мек
  5. Въздушно тесто
    Тайната въздушност на тесто в яйца. Те трябва да бъдат охладени. Бъркате яйца в отделна купа, до образуването на пяна, след което се изсипват на тънка струя, смесвате с другите съставки.

    За да е свежо и леко тестото, използвайте много студена вода. Ние също така препоръчваме да добавите водка: 1 супена лъжица за 1 яйце.
    как да се направи тесто от въздуха

  6. С какво може да замените яйцата за печене
    Сменете яйца в сладки тестени изделия може да бъде успешно и с други продукти. Така че, 1 яйце е: 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода, или пюре банан 1 лъжица, или 1/4 чл. ябълково пюре.
    отколкото замени яйца в печене
  7. Вкусен пастет
    Черен дроб пастет е особено вкусен, ако към черния дроб в тигана добавите 50 мл.
алкохол (ром, бренди, уиски) и добавете една чаена лъжичка мед. Готовият пастет ще бъде по-лек, лека текстура с пикантно-сладникав вкус.
вкусна дроб пастет
  • Меко тесто за пелмени
    Успешните кнедли -  правилното тесто. По време на месене на тестото, в брашното добавете 1-2 супени лъжици растително масло - тестото се получи меко, гъвкаво и лесно за работа.
    готварски съвети
  • Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft