9-те най-добри храни, които топят мазнините в тялото! Ядеш и топиш килограмите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
9-те най-добри храни, които топят мазнините в тялото! Ядеш и топиш килограмите!
11637
9-те най-добри храни, които топят мазнините в тялото! Ядеш и топиш килограмите!

Включете тези храни във вашата диета и наблюдавайте как килограмите се топят веднага!

Тези най-добри храни за топене на мазнини по корема са създадени да осигуряват протеини, фибри и здравословни мазнини при всяко хранене, за да подпомогнат метаболизма и да се борят с глада. Те ще увеличат максимално нивата ви на макронутриенти, за да изключат вашите генетични механизми за съхранение на мазнини, като същевременно минимизират излишните захари, рафинирани въглехидрати и добавки, за които е известно, че влошават стомаха и водят до възпаление и наддаване на тегло.

Яйца

Яйцата са най-добрияр източник на витамин В холин, основен хранителен елемент, използван в изграждането на всички клетъчни мембрани на тялото. Две яйца ще ви дадат половината от дневната нужда; само говеждият черен дроб съдържа повече.

Но тъй като се правят все повече изследвания върху механизмите на мастните гени, стойността на яйцата само нараства.

Дефицитът на холин е свързан директно с гените, които причиняват висцерално натрупване на мазнини, особено в черния дроб. Една от причините тежките алкохолилци да развият мастен черен дроб е, че алкохолът подкопава способността на организма да преработва холин.

Червени плодове

Все повече изследвания започнаха да показват, че някои плодове всъщност са по-добри в борбата с мазнините по корема от други. И всички тези плодове имат едно общо нещо; те са червени или поне червеникави. Тези плодове включват рубинено червен грейпфрут, череши, малини, ягоди, ябълки Pink Lady, диня, сливи, праскови и нектарини

Зехтин

Въпреки че може да изглежда неинтуитивно да добавяте мазнини към храната, ако се опитвате да губите мазнини, яденето на умерена порция ненаситени мазнини, като тези, които се срещат в зехтина, авокадото и ядките, може да притъпи апетита ви и да ви засити чрез регулиране на хормоните на глада. Изследване, публикувано в Nutrition Journal, установява, че участниците, които са изяли половин прясно авокадо по време на обяд, съобщават за намалено с 40% желание за ядене часове след това.

Промяната на вида мазнини във вашата диета също ще ви помогне да увеличите приема на омега-3 мастни киселини, като същевременно намалите омега-6 мазнините (съдържащи се в растително масло и пържени храни); повишаването на съотношението ви между омега-3 и омега-6 доказано подобрява метаболитното здраве и намалява възпалението.

Бобови храним, кафяв ориз, овес

Много хора пренебрегват зърнените храни заради съдържанието на въглехидрати. И сега все повече проучвания разглеждат ефектите на глутена, протеина, намиращ се в пшеницата, не само като виновник за увеличаване на теглото, но и поради възможните дългосрочни ефекти върху здравето като болестта на Алцхаймер и сърцето.

Но не всички зърна са създадени равни. Безглутеновите пълнозърнести храни като киноа съдържат хранително вещество, наречено бетаин, аминокиселина, която влияе положително на генетичния механизъм за инсулинова резистентност и висцерални мазнини.

. В допълнение към запълването на фибри, някои от най-добрите храни, които топят коремните мазнини, са боб, леща, овес, киноа и кафяв ориз, съдържат магнезий и хром – две невероятно хранителни вещества, които се борят с кортизола (хормон на стреса, който насочва мазнините да се съхраняват около кръста) и намаляват производството на инсулин (високите нива на хормона също насърчават натрупването на мазнини около корема).

Растителен протеин на прах

Протеиновите прахове на растителна основа са алтернатива на ниско съдържание на захар с високо съдържание на фибри на популярните добавки на млечна основа. Изследване от университета в Тампа, което сравнява растителния протеин със суроватката, установява, че той е еднакво ефективен при промяна на телесния състав и ускоряване на възстановяването и растежа на мускулите. Но с по-малко захар и по-здравословен профил на мазнините, растителните протеини също ще подобрят здравето на червата ви едновременно с това, че зареждат мускулите ви. Конопените, оризовите и граховите протеини са добри варианти; обаче ако искате да сте сигурни, че получавате протеин с пълен аминокиселинен профил, комбинирайте и трите типа.

Нетлъсто месо и риба

Протеинът е криптонит към коремната мазнина и градивен елемент на слаб, оформен корем. Когато ядете протеини, тялото ви трябва да изразходва много калории в храносмилането – около 25 калории на всеки 100 калории, които ядете (в сравнение с само 10 до 15 калории за мазнини и въглехидрати). Не само това, протеинът е по-засищащ. Изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, показва, че високо протеиновото хранене, за разлика от това с високо съдържание на въглехидрати, повишава ситостта чрез потискане на стимулиращия глада хормон грелин.

Сега може да се изкушите да вземете някой от онези скъпи протеинови барове, вместо да седнете за прилично хранене. Но ефектът не е същият. Не само получавате много допълнителна захар и химикали, но и не получавате същите ефекти за борба с мазнините. Проучванията показват, че тялото ви изгаря повече калории, смилайки цели храни, отколкото смила преработените храни. В допълнение, немазните меса са ключови източници на холин, хранително вещество, което помага да се изключат генетичните тригери, които водят до затлъстяване на черния дроб – нова епидемия, свързана с висцерални мазнини – и метионин и витамин В12, които изключват гените, свързани с диабета и наддаването на тегло.

Зеленолистни, зелен чай и зеленчуци с ярки цветове

Храните с ниска енергийна плътност като зеленчуци са от решаващо значение за топенето на мазнините в корема, защото добавят основни хранителни вещества, пълнещи фибри и обем към храната, всичко това за относително малко калории. Ярките цветове сигнализират, че зеленчуците са богати на полифеноли, микроелементи, които помагат за контролиране на възпалението, предизвикано от диетата. Зеленият чай носи катехини, някои от които могат да „изключат“ генетичните тригери за диабет и затлъстяване. А зеленчуците, особено листните, имат нисък гликемичен товар – което означава, че те запълват тялото ви с хранителни вещества, без да генерират скок в кръвната захар.

Подправки

Ново изследване показа, че пиперът – който се освобождава, когато сервитьорът от изискания ресторант използва онази гигантска мелничка за пипер пред лицето ви – има някои зашеметяващи магически сили. В проучвания върху животни е доказано, че пиперът се бори с депресията, възпалението и артрита и засилва действието на други хранителни вещества. В проучвания върху хора е доказано, че подобрявате способността си да придобиете хубав загар, докато прекарвате по-малко време на слънце.

Изследванията показват, че билките, подправките и ароматите правят нещо повече от добавяне на допълнителна хапка към храната ви и ви помагат да намалите приема на сол. Семената на жълтата горчица имат високи нива на противоракови съединения, наречени глюкозинолати; канелата е свързана с подобрена инсулинова реакция, съединенията в куркума и хрян са показали, че влияят на поведението на гените за съхранение на мазнини, а джинджифилът съдържа високи нива на здравословни фитонутриенти. В крайна сметка: добавянето на жълти, черни и кафяви подправки към вашите ястия означава, че увеличавате ползите за здравето, като същевременно успокоявате желанието на езика си за повече сол и захар.

Тъмен шоколад

Ползите от тъмния шоколад продължават да се трупат: умствена яснота, понижено кръвно налягане, намален апетит. Неотдавнашно проучване установи, че определен вид антиоксидант в какаото предотвратява напълняването на лабораторни мишки и всъщност понижава нивата на кръвната захар. Друго проучване в държавния университет в Луизиана установи, че чревните микроби в един стомах ферментират шоколад и засилват производството на здравословни за сърцето полифенолни съединения, включително бутират, мастна киселина, която забавя поведението на гените, свързани с инсулиновата резистентност и възпаление. Добавете плодове към шоколада, за да ускорите ферментацията и отделянето на съединенията!

Но се уверете, че сте избрали правилния вид шоколад: Потърсете съдържание на какао от 70% или по-високо и стойте далеч от холандското какао, тъй като процесът на заливане унищожава до 77% от здравословните съединения в шоколада.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft