Крехко агнешко за обедната трапеза

вход през zajenata.bg
102099

Агнешко с гъби

* 1.5 кг агнешко месо
* 4 бр. гъби печурки
* 3-4 с.л. олио
* 10-15 зърна черен пипер
* 2 с.л. брашно
* 1 ч.л. куркума
* по 1 щипка мащерка и майорана
* 1 ч.л. чесън на прах
* 1 клонка девесил, нарязан
* листата на 1 стрък джоджен, нарязани

Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от размитото с вода брашно и подправките. Нарежда се в тава, поръсва се с олиото и се долива около 1 и 1/2 ч.ч. вода. Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 180 С. След 1 час и 40 минути се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути. После фолиото се маха и месото се дозапича за 10 минути до зачервяване. Сервира се с картофи, ориз или друга гарнитура по избор.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft