Крехко агнешко за обедната трапеза

вход през zajenata.bg
102061
Агнешко с дреболии

Агнешко с дреболии

* 1 бр. агнешко бутче - около 2 кг
* агнешки комплект - около 1 кг
* 3-4 връзки пресен лук
* 500 г спанак или лапад
* 1 връзка пресен джоджен
* 500 г ориз
* 50 г масло
* 70-80 мл олио
* сол

Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват в подсолена вода до полуготовност. Бутчето се измива, осолява се от всички страни, надупчва се с вилица или нож и се намазва с маслото. Пече се в по-голяма тава с малко вода в умерена фурна, покрито с алуминиево фолио. От време на време се полива с отделения сос. Пече се, докато месото е почти готово.
В тиган се задушават нарязаният лук, спанакът, джодженът и нарязаните на ситно дреболии. Всичко се разбърква добре и се оставя да се задуши за 5-10 минути. Добавя се оризът, посолява се на вкус и отново се разбърква добре. Така приготвената смес се изсипва в тавата, долива се вода и отново се пече. Към края на печенето фолиото се отстранява.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft