Агнешко с дреболии
	* 1 бр. агнешко бутче - около 2 кг
	* агнешки комплект - около 1 кг
	* 3-4 връзки пресен лук
	* 500 г спанак или лапад
	* 1 връзка пресен джоджен
	* 500 г ориз
	* 50 г масло
	* 70-80 мл олио
	* сол
	Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват в подсолена вода до полуготовност. Бутчето се измива, осолява се от всички страни, надупчва се с вилица или нож и се намазва с маслото. Пече се в по-голяма тава с малко вода в умерена фурна, покрито с алуминиево фолио. От време на време се полива с отделения сос. Пече се, докато месото е почти готово.
	В тиган се задушават нарязаният лук, спанакът, джодженът и нарязаните на ситно дреболии. Всичко се разбърква добре и се оставя да се задуши за 5-10 минути. Добавя се оризът, посолява се на вкус и отново се разбърква добре. Така приготвената смес се изсипва в тавата, долива се вода и отново се пече. Към края на печенето фолиото се отстранява.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







