Крехко агнешко за обедната трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Манастирски гювеч с агнешко
102094

Манастирски гювеч с агнешко

* 1 кг агнешко месо
* 2-3 глави (150 г) кромид лук
* 3 ч.ч. (500 г) пресни гъби
* 2-3 бр. (150 г) червени домати
* 3-4 бр. (150 г) чушки
* 3/4 ч.ч. (150 мл) мазнина
* 1/2 ч.ч. (100 г) ориз
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1/2 ч.ч. (100 мл) вино
* 1 връзка магданоз
* сол
* черен пипер

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2-3 с.л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят гъбите, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Като омекнат месото и гъбите, се прибавят останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро. Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft