Аз ги хапвам за закуска, децата за обяд, а мъжа ми обожава такава вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Аз ги хапвам за закуска, децата за обяд, а мъжа ми обожава такава вечеря
Аз ги хапвам за закуска, децата за обяд, а мъжа ми обожава такава вечеря
8118
Аз ги хапвам за закуска, децата за обяд, а мъжа ми обожава такава вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво може да бъде по-просто, бързо и в същото време изпълнено с почти космическа скорост от приготвянето на яйца? 10 минутна подготовка = пълен набор от съществени вещества за тялото ви. За да направите така, че продукта да работи максимално добре, диетолозите съветват да ядете яйцата сутрин.

ползите от хапването на яйца

Днес ще ви предложим нещо по-интересно, отколкото просто пържено или варено яйце. Ние предлагаме оригинални ястия от яйца , с които дори и най-скучната сутрин става по-светла.

Яйца за закуска

Яйца в облак

Яйца в облак

Състав :

2 яйца
сол, пипер на вкус
1 супена лъжица масло

Подготовка :

Внимателно отделете белтъците от жълтъците (жълтъците трябва да останат непокътнати). Добавете сол и черен пипер към белтъците и разбъркайте до твърда пяна.
Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете малката тавичка с масло. Сложете протеиновата пяна в нея, направете кухина за жълтъците. Изсипете ги във вдлъбнатините. Печете 10 минути. 

Парижки яйца в багети

Парижки яйца в багети

Състав :

200 г френска багета
4 яйца
2 супени лъжици масло
80 грама шунка
1 ч.л. горчица
1 малък лук
сол на вкус
подправки на вкус

Подготовка :

Накълцайте лука и шунката фино. Изпържете в тиган с масло.
Нарежете багета на 4 парчета, като на всяко отстраните малко трохи, за да направите лодка. В долната част на всяка дупка сложете малко пържено от лука и шунката. Поставете лодките на лист за печене, покрит с пергамент или фолио. В кухините сложете яйцето, солта, пипер на вкус.
Печете 10 минути при 190 градуса. Преди да сервирате, украсете с подправки.

Яйца с ориз по неополитански

Яйца с ориз по неополитански

Състав :

300 g варена вода
4 твърдо сварени яйца
30 г масло
3-4 скилидки чесън
2 супени лъжици магданоз
100 г твърд кашкавал

Подготовка :

Разделете маслото на 3 части. За намазване на тавата за печене са необходими 10 грама и 10 грама за самия ориз. Овкусете оризът с пипер, сол на вкус и поставете в тавичка да се пече
Яйцата нарежете на две половини, сложете върху ориза след като е готов. Поръсете с настърган кашкавал и останалото масло и изпратете във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Бъркани яйца в домати

Бъркани яйца в домати

Състав :

4 яйца
4 големи домати
сол, пипер на вкус
подправки на вкус
2 супени лъжици зехтин

Подготовка :

Издълбайте внимателно доматите с лъжица. Счупете яйце вътре, подправете със сол и черен пипер, покрийте с капачето на домата, което преди това сте отрязали, сложете в тавичката.
Изцедете доматения сок, добавете малко сол, натрошен босилек, зехтин. Изсипете доматения сос до доматите. Печете 20 минути на 180 градуса.

Яйца в кренвирш

Яйца в наденица

Състав :

2 дълги кренвирша
2 яйца
слънчогледово олио за пържене
сол, пипер на вкус

Подготовка :

На кренвиршите направете резенчета на разстояние от 0,5 сантиметра. Фиксирайте краищата с клечка за зъби, за да направите пръстен. Поставете пръстените в тиган, нагрят със слънчогледово олио
Обърнете ги като леко се запържат и във всеки пръстен леко разбийте 1 яйце. Подправете със сол и черен пипер, пригответе го под капак.

 Харесваха ли ви рецептите? 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft