Аз съм от хората, които ядат шоколад с шоколад, а в този десерт е с цели 3 слоя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Аз съм от хората, които ядат шоколад с шоколад, а в този десерт е с цели 3 слоя
Аз съм от хората, които ядат шоколад с шоколад, а в този десерт е с цели 3 слоя
6335
Аз съм от хората, които ядат шоколад с шоколад, а в този десерт е с цели 3 слоя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадът е моята страст. Започвам деня си с него, завършвам го с него - хапвам шоколадов чийзкейк по време на вечерния чай. Преди това съвестта ме гризеше. Например, кое тяло може да понесе толкова много калории? Но след това разбрах, че черният шоколад е повече от полезен , отколкото вреден. Така се успокоявам когато готвя турска мокра баница .

Рецептата е копирана от ориенталска домакиня. На пръв поглед изглежда сложно. Но съмненията се разсейват веднага след като опитате десерта. Деликатен трислоен деликатес и пружиниращ в устата вкус. Кремът наподобява невтвърден блат, а глазурата е като в детството. Този турски сладкиш си заслужава да опитате!

 

Съставки

Пшенично брашно 80 гр

какао на прах 80 гр

Бакпулвер 10 гр

яйце 3 бр.

захар 230 гр

Слънчогледово олио 50 мл

Мляко 300 мл

Масло 20 гр

сметана 300 мл

Крема сирене 100 гр

Пудра захар 3–4 супени лъжици

 

готвене

Първо, нека приготвим блата. В дълбока купа смесете брашното с 30 г какао на прах и бакпулвера. Оставете тази брашнена маса настрана. В отделна купа разбийте белтъка с щипка сол.
След 2 минути, без да спирате да разбивате, добавете 180 г захар към яйцата. След това добавете 50 ml мляко и растително масло към масата. Смесете съставките с блендер


На два етапа изсипете набрашнената шоколадова смес в купата с яйчената маса. Замесете тестото с бъркалка. Намажете форма за печене (аз имам диаметър 24 на 24 см) с кубче масло.
Поръсете намаслената форма с брашно. Изсипете тестото в нея, разпределете го. Печете сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна за 30-35 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. 


Междувременно пригответе глазурата. Изсипете 40 г какао на прах и 50 г захар в тенджера. Залейте сместа с 200 мл мляко на стайна температура. Разбъркайте с бъркалка до гладкост.
Сложете масата на огъня. При непрекъснато бъркане сместа се оставя да заври. Гответе 15 секунди След това свалете шоколада от котлона, добавете към него 20 г масло. Разбъркайте.


Глазурата е готова. Сега вземете крема. Изсипете сметана с 33% мазнина в купата. Към тях добавете изварата и пудрата захар. Разбийте съставките в блендер до гладкост.
След това разбъркайте в 1 супена лъжица какао на прах. Кремът е готов. Готовата торта охладете леко, направете няколко пробивания отгоре с клечка за зъби. Накиснете сладкиша с 50 мл прясно мляко.


Изсипете и намажете тортата с крема от изварата. Намажете го с охладената глазура. Не препоръчвам да използвате гореща глазура: тя ще разтопи крема.

Готовият сладкиш  изпратете за една нощ в хладилника. През това време ще се охлади, ще запази формата си. Преди сервиране го нарежете на квадрати, може веднага да го преместите в десертни чинии. Украсявам този шедьовър с прясно замразени малини или боровинки. Изглежда луксозно!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft