Ако знаех тези трикчета за приготвяне на сочна и вкусна рибка щяхме да ядем много по- често у нас

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ако знаех тези трикчета за приготвяне на сочна и вкусна рибка щяхме да ядем много по- често у нас
1853046
Ако знаех тези трикчета за приготвяне на сочна и вкусна рибка щяхме да ядем много по- често у нас

Как да приготвим риба? Списък с ценни съвети за по-лесна работа!

Вече ще можете да приготвяте риба по-добре, отколкото в ресторанта!

 

Преди обработката на рибата, я сложете в купа с вода: ако рибата е прясна, тя потъва, ако не – се откажете от готвенето на продукта.

За да премахне силната миризма по време на пърженето, в олиото сложете един картоф, обелен и нарязан на филийки.

Рибният бульон посолете в началото на готвенето.

Преди да започнете да я почиствате, посолете рибата и я залейте със студена вода, така че леко да подпухне – сега вече ще ви е много по-лесно да я почистите.

За да не се разпада рибата при пържене, е необходимо да я нарежете и посолите 15 минути преди самото готвене.

Силно осолената риба накиснете в студена вода за 4-6 часа. На всеки 1-2 часа сменяйте водата.

Не се препоръчва да съхранявате рибата дълго време във вода.

Вътрешностите на рибата могат да бъдат премахнати, без да режете корема. Направете дълбок разрез в близост до хрилете, отрежете гръбначния стълб и отстранете главата заедно с вътрешностите.

Когато пържите риба в горещо масло, добавете малко сол, след това рибата ще стане по-хрупкава.

За да почистите люспите, трябва да потопите рибата във вряща вода и след това да я поставите в топла вода с оцет.

Кожата на рибата може лесно да бъде отстранена, ако първо я напръскате с оцет.

Ако херингата е много солена, трябва да я накиснете в чай или мляко.

За да запържете рибата добре, е необходимо преди пържене да я избършете с кърпа.

Люспите лесно могат да бъдат отстранени, ако започнете да ги почиствате от към гръбната перка към корема и опашката.

Морските риби ще станат по-нежни, ако в продължение на 30-40 минути преди готвене ги посипете със захар.

Малки и нарязани парчета риба се пускат във вряща вода така, че да не се разпаднат.

Замразената риба , за да се свари може да се постави в хладка вода.

Не варете минога, платика, змиорка и шаран – бульонът от тях става горчив.

За варене на по-големите риби, ги поставяйте в студена вода, а когато кипне добавете още вода, ако е необходимо.

 

Всички рибни ястия не могат да се готвят в силно кипяща вода. Още в началото, когато водата започне да кипи, намалете огъня и продължете готвенето при по-ниска температура, така че балончетата едвам да се виждат, но течността да не спира да се движи.

При почистване на хлъзгава риба потопете пръстите си в сол – това ще улесни работата ви.

Почиствайте рибата в посока от опашката към главата.

За да определите готовността на варената риба, е необходимо да я прободете с клечка за зъби. Ако клечката влиза лесно в плътта, ястието е готово.

 

За да запържите рибата, ви трябва малко мазнина, най-добре е да се използва смес от растителна и животинска мазнина; Не слагайте парчетата близо едно до друго, тъй като няма да получите вкусна коричка отстрани.

Ако на обяд или вечеря ви остане част от варената или пържената риба, можете да я съхранявате на хладно, но не повече от 1-2 дни. Със сигурност преди сервиране варената риба трябва да се затопли в рибен бульон или вода, а печената – на скара от двете страни.

За да съхраните хайвера, налейте в бурканчето растително олио и затворете плътно с капак.

Ключът към ароматния рибен бульон е използването на няколко вида риба.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft