Ако продължавам така, ще нашишкавея! Но е толкова вкусно, особено върху филийка със сладко - и си го правя сама!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако продължавам така, ще нашишкавея! Но е толкова вкусно, особено върху филийка със сладко - и си го правя сама!
Ако продължавам така, ще нашишкавея! Но е толкова вкусно, особено върху филийка със сладко - и си...
19956
Ако продължавам така, ще нашишкавея! Но е толкова вкусно, особено върху филийка със сладко - и си го правя сама!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На 24 януари в САЩ празнуват Националния ден на фъстъчено масло! Този продукт е популяризиран в Америка през първата половина на ХХ век като икономичен  източник на растителни протеини . Днес ще ви издадем рецептата на прекрасно и лесно за приготвяне домашно фъстъчено масло.

Фъстъчено маслото  е питателен висококалоричен продукт,  обилна закуска  и просто много вкусно. Обикновено то се намазва върху филийка бял хляб, като се добавя конфитюр за сладост.

Първоначално рецептата съдържала само добре смлени фъстъци без други съставки, но с течение на времето като част от пастата били добавени мед или захар, сол, растително масло.

Продукти:

400 гр. фъстъци

щипка сол

2 с.л. мед

30 мл царевично олио

Приготвяне:

  1. Запечете фъстъците на суха фурна за 8-10 минути, охладете и почистете люспата.
  2. След това трябва да ги смелите. Това може да стане с помощта на мощен блендер или месомелачка.
  3. Добавете към фъстъчената паста солта и меда, разбъркайте добре. Сложете сместа отново в блендера и започнете да смилате масата, постепенно добавяйки мазнината.
  4. Готовата паста приберете в стъклен буркан и съхранявайте не повече от 2,5 месеца в хладилника.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft