Барбекю-шишчета в буркан - жива и здрава да е свекървата, че ме научи на тази вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Барбекю-шишчета в буркан - жива и здрава да е свекървата, че ме научи на тази вкусотия:
Барбекю-шишчета в буркан - жива и здрава да е свекървата, че ме научи на тази вкусотия:
134589
Барбекю-шишчета в буркан - жива и здрава да е свекървата, че ме научи на тази вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имам голям късмет със свекърва ми! Тази невероятна жена продължава да ме изненадва. Ястията й винаги са много необичайни и невероятно вкусни. А топ-рецептата, с която обира овациите на всеки семеен празник, е барбекюто в буркани

Веднага си "откраднах" рецептата и оттогава насетне всяка седмица си правим истински пир, без дори да имаме скара или барбекю.

Ето рецептата за невероятните барбекю-шишчета в буркан . Ще ви трябва буркан с обем 1,5 литра. Останалото е в рецептата:

Барбекю-шишчета в буркан

Продукти:

300 мл вода

350 гр. свински врат

4 пилешки бутчета

1 чушка

300 гр. ориз

1 морков

1 глава лук

2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сушен босилек

4 супени лъжици слънчогледово олио

сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне:

Нарежете месото на средни парчета и го поставете в купа. Измийте пилешкото и го поставете в отделна купа.

свинско и пилешко

Поръсете свинското с босилек и половината червен пипер на прах, а с остатъка намажете пилето. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Лукът се настъргва на ситно и се разделя на двете ястия. Разбъркайте добре, добавете 1 супена лъжица слънчогледово олио и оставете да се маринова за 2-3 часа.

мариновано месо

Измийте ориза с поне седем води. Залейте с вода, добавете 1 чаена лъжичка сол и варете 2-3 минути, след като водата заври. След това време изплакнете отново добре.

варен ориз

Нарежете морковите на ивици и запържете в слънчогледово олио до пожълтяване. Добавете ориза, разбъркайте, свалете от котлона и поставете равномерно в бурканите.

моркови в тиган

Измийте чушките, обелете и нарежете на едри парчета. Нанижете ги, редувайки със свинското, върху дървени шишчета. Нанижете пилето отделно.

шашлик в буркани

Поставете свинското и пилешкото шишче в отделни буркани. Покрийте ги плътно с фолио и прехвърлете в студена фурна.

шишчета в буркани

Задайте температурата на 180 градуса и печете 70 минути. Изключете фурната, отворете леко вратата отворена и оставете бурканите в топлата фурна за още 30 минути.

Когато се изпече оризът, той попива месния сок и става невероятно вкусен. Така имате прекрасна гарнитура с два вида месо едновременно. Пилето става сочно и нежно. А вкусът на свинското месо не се различава от месото на скара.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft