Бисквитени торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с карамел крем
882820

Бисквитена торта с карамел крем

Бисквитена торта с карамел крем 

3 пакета обикновени бисквити - 75 г едното пакетче

1 л пряс­но мляко

2 ванилии
3 бр. жълтъци
7 с.л. за­хар
20 г масло
100 г нишесте
1 с.л. ром
100 г натурален шоколад
100 г смлени орехи

Жълтъците се разбиват на гладка ка­ша с нишестето. Дъното на дълбока тенджера се на­мазва с масло. Сипва се захарта и разтапя до светъл карамел. Налива се млякото, добавят се ва­нилиите и се бърка непрекъснато до стопяване на ка­рамела. След това се прибавят на тънка струйка жълтъчената каша и нишестето. Бърка се на не много си­лен огън непрекъснато до сгъстяване. Към готовия крем се добавя ромът. В тортена форма се редуват слой крем, слой бисквити. Най-отгоре се завършва с крем. Поръсва се с настърган шоколад и смлени яд­ки. Оставя се да се стегне в хладилник.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft