Бисквитени торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с кроасани
882819

Бисквитена торта с кроасани

Бисквитена торта с кроасани

450 г бисквити
3 бр. кроасани
1 л прясно мляко
150 г нишесте или готов крем за торта
12 г желатин
250 г сладко по избор
3 с.л. мед
6 г желанин
орехи за поръсване
200 г захар

Част от бисквитите се редят в подходяща форма с подвижни стени, отгоре се нареждат нарязаните кроасани на кръгчета. Половината мляко се слага да заври и се прибавя половината от захарта и нишестето, прибавя се предварително разтворен желатин, пак половината (6 г). С тази смес се заливат внимателно бисквитите и кроасаните. Полуготовата торта се слага в хладилника за да може желатина да се стегне с крема. Сладкото се слага в малка тенджера леко да заври, добавя се меда и малко вода и се бърка всичко да се разтвори и смеси добре. След като е готово се прибавя 6 г желатин, предварително разтворен и се изсипва при сладкото. Тази смес се изсипва върху крема и пак се оставя в хладилника да се стегне сладкото. Когато вече почти се е стегнала тортата се нареждат останалите бисквити отгоре и пак се връща в хладилника. Така бисквитите няма да се разместят. Останалото количество прясно мляко, нишесте и захар се приготвя по обичайния начин, добавя се разтворения желатин и тази смес се изсипва върху бисквитите. Тортата пак се оставя в хладилника за 4-5 часа, а най-добре и цяла нощ. Накрая се слагат смлените орехи за украса.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft