Бисквитени торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с маскарпоне
882876

Бисквитена торта с маскарпоне

Бисквитена торта с маскарпоне

За крема:
4 бр. жълтъци
200 г захар
60 г брашно
500 мл прясно мляко
2 с.л. ром
8 г желатин
250 г маскарпоне
За основата:
330 г шоколадови бисквити
160 г масло
За украса:
плодове по избор
11 г желатин
250 мл вода
3-4 с.л. захар

Смиламе бисквитите и смесваме с мекото масло. Сипваме сместа във форма с диаметър 22 см и пресоваме по дъното и стените. Слагаме в хладилник да стегне за час. За приготвянето на крема загряваме млякото, разбиваме жълтъците с захарта и брашното и на тънка струя сипваме в млякото. Бъркаме до сгъстяване. Разтваряме желатина в 2 с.л. ром. Нагряваме без да кипваме и сипваме в крема. Като изстине напълно прибавяме маскарпонето. Разпределяме върху бисквитите и оставяме в хладилника за 4 часа.
Приготвяме желатина за плодовете като го смесим със захарта, добавяме водата и оставяме да набъбне. След това разтваряме на котлона или в микровълнова печка без да кипваме и оставяме леко да поизстине. Нареждаме плодовете върху тортата и заливаме с желатина докато ги покрие. Слагаме в хладилника за 4 часа. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft