Бутер тесто, кекс с орехи и какао - толкова е вкусен, че мога да го ям всеки ден!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бутер тесто, кекс с орехи и какао - толкова е вкусен, че мога да го ям всеки ден!
Бутер тесто, кекс с орехи и какао - толкова е вкусен, че мога да го ям всеки ден!
61138
Бутер тесто, кекс с орехи и какао - толкова е вкусен, че мога да го ям всеки ден!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Харесвам сладкиши от бутер тесто , но този ми е любим. Приготвя се лесно и има много добър вкус. Препоръчвам ви да опитате и вие невероятния Кекс с бутер тесто и орехи , следвайки рецептата по-долу. 

Кекс с бутер тесто и орехи

Продукти за основата:

5 яйца

200 г захар

50 г какао

75 г смлени орехи

160 г брашно

1 пакетче бакпулвер

1 супена лъжица галета

Съставки за пълнежа:

500 мл прясно мляко

4 супени лъжици брашно

200 г захар

1 пакетче ванилова захар

250 г масло

Няколко капки лимонов сок

Освен това:

1 пакет бутер тесто

Начин на приготвяне:

Извадете тестото от фризера поне 2 часа преди това, за да има време да се размрази. Тъй като пакетът бутер тесто съдържа две парчета тесто, поставете едно от тях върху поръсена с брашно работна повърхност и го разточете на правоъгълен лист с големината на голяма тава.

Застелете тавата с хартия за печене и поставете тестото в нея. Изправете краищата на тестото с нож, а с вилица набодете тестото тук-там, за да не се надига при печенето. Печете тестото при температура 200 градуса до леко зачервяване. Повторете процедурата с другото парче тесто.

За да приготвите ореховия кекс, първо отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците, като използвате миксера. Отделно разбийте жълтъците със захарта, добавете какаото, смлените орехи, брашното, смесено с бакпулвера и галетата. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките, а накрая добавете снега от белтъци. Разбъркайте всичко с вилица или шпатула и изсипете полученото тесто в същата тава, в която сте пекли бутер тестото.

Печете тестото в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.

За приготвяне на крема, смесете брашното със захарта, ваниловата захар и 100 мл прясно мляко. Сложете останалото мляко да заври, а когато заври, добавете приготвената смес и варете до сгъстяване.

Свалете крема от котлона и го оставете да изстине, след което добавете маслото и разбъркайте добре. Добавете няколко капки лимонов сок и разбъркайте отново.

Разпределете половината от пълнежа върху първото бутер тесто и го покрийте с какаовия блат отгоре. Добавете останалия крем, разпределете го равномерно и покрийте с второто бутер тесто.

Сложете сладкиша в хладилника за една нощ, за да омекне тестото, а кремът да стегне. Преди сервиране може да поръсите отгоре с пудра захар. 

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft