Бъркан мераклийски тутманик - опасно вкусен и страшно лесен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бъркан мераклийски тутманик - опасно вкусен и страшно лесен:
Бъркан мераклийски тутманик - опасно вкусен и страшно лесен:
47593
Източник: topactualno.com
Бъркан мераклийски тутманик - опасно вкусен и страшно лесен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно си мислите, че никога няма да успеете да приготвите тутманик у дома - повечето рецепти включват много месене, втасване и време. Но ние ще ви спестим всички тези усилия, като ви представим рецептата за най-лесния тутманик ! Резултатът е просто бомба - толкова вкусен и пухкав става, че пръстите ще си оближете! Ето и рецептата за бъркан мераклийски тутманик :

Бъркан мераклийски тутманик

Продукти:

4 яйца

400 гр.кисело мляко

1 пакетче бакпулвер

150 грама олио

около 300 грама пресято брашно

200 грама сирене

масло за намазване на тавичката

щипка сол

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата заедно с щипката сол.

След това добавете киселото мляко и едното пакетче бакпулвер. Хубаво разбърквайте, за да се получи единна и хомогенна смес.

Към тази смес добавете постепенно олиото и продължавайте да бъркате. Изсипете постепенно брашното, без да спирате да разбърквате сместа.

Накрая добавете натрошеното сирене. Леко разбъркайте и готово. По желани можете да сложите и някаква любима подправка вътре.

Така приготвената смес изсипете в предварително намазана с маслото тавичка.

Изпечете във фурната на температура от 220 градуса – може и на вентилатор.

Печете до готовност - 40-ина минути, след което извадете и го оставете да се охлади леко.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft