Вече не готвя Шарлота, намерих по-бърза рецепта. Не пай, а злато: мама го нарича „12 лъжици“

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Вече не готвя Шарлота, намерих по-бърза рецепта. Не пай, а злато: мама го нарича „12 лъжици“
7111
Вече не готвя Шарлота, намерих по-бърза рецепта. Не пай, а злато: мама го нарича „12 лъжици“

Правенето на пайове е голямо изкуство за повечето съвременни хора. Питите се пекат, за да се насладите на сочната плънка и мекото пухкаво тесто.  Ще ви кажем как да направите лесен пай.

Съставки за  пай:

Яйце - 3 бр.;
Сол - щипка;
Захар - 12 супени лъжици;
Брашно - 12 супени лъжици;
Мляко - 12 супени лъжици;
Растително масло - 12 супени лъжици;
Бакпулвер - 10 г;
Ванилия - 2 грама;
горски плодове - 200 гр.

Съставки за хрупкава коричка:

Брашно - 40 г;
Захар - 40 г;
Масло - 30гр.

Приготвяне на пай:

Разбийте яйцата в купа, добавете солта и кристалната захар и разбийте, докато песъчинките се разтворят. Изсипете млякото и растителното масло в яйчената смес и разбъркайте отново.

Изсипете брашно с ванилия и бакпулвер в сместа, омесете тесто. Поставете горски плодове в тестото и разбъркайте.

Покрийте тавата за печене с пергамент, изсипете тестото, разпределете равномерно по дъното. За кората, в отделен съд смесете маслото със захарта и брашното, направете трохи.

Поръсете маслените трохи върху горната част на пая.

Печете сладкиша на 180 градуса за 35 минути.

Плодовете ще се утаят на дъното на пая. Резултатът е кремообразен, хрупкав пай с горски плодове.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft