Вече не слагам направо черупките от яйца в саксиите-Смесвам ги ето така и растат два пъти по-бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Вече не слагам направо черупките от яйца в саксиите-Смесвам ги ето така и растат два пъти по-бързо
7566
Вече не слагам направо черупките от яйца в саксиите-Смесвам ги ето така и растат два пъти по-бързо

Така че, ако изведнъж ноемврийското подхранване за стайни цветя с каша от лукови кори не даде очакваните резултати, време е да преминете към тежка артилерия! Да започваме?

ЧЕРУПКИТЕ КАТО ТОР

Някои хора вярват, че можете да поставите черупките в саксия с растение във всякаква форма и количество. Това е може би една от най-честите грешки.

Всъщност, когато подхранвате домашни цветя, е изключително важно да спазвате дозировката на тора (дори когато става въпрос за домашни средства). И още повече, важно е да се придържате към определена последователност при приготвянето на самия тор.

За почти всеки човек яйцата са неразделна част от ежедневната диета. Това означава, че черупките на яйцата са един от най-достъпните торове. И това, може би, е едно от основните му предимства.

Но най -важното все пак е ефектът, който този тор има върху саксиите. Черупката не само насища почвата с полезни микроелементи, но и помага на растенията да се борят с различни заболявания, а също така перфектно деоксидира почвата.

За наторяване на почвата най-добре е да използвате черупките на домашни яйца. Ясно е обаче, че не всеки има възможност да ги получи. В противен случай трябва просто да закупите яйцата на компанията, чиято достоверност е оправдана от доста дълъг период от време.

Как да торим растенията с черупки

Както отбелязахме по-рано, преди да преминете към процеса на хранене, торът трябва да бъде подготвен. На първо място, яйцата трябва да се сварят твърдо, за да се отдели по-лесно черупката от протеина.

Можете също да използвате черупки от сурови яйца, но в този случай ще е необходимо да ги измиете и изсушите добре, преди да ги поставите в саксията с растението. В противен случай белтъчните остатъци от вътрешната страна на черупката ще започнат да гният и да повредят цветето.

Най -лесният начин е незабавно да смесите черупките в почвата, като премахнете горния слой на почвата. Струва си да се отбележи, че по-голям ефект може да се получи чрез предварително сушене и смачкване на черупката до състояние на брашно. Това може да се направи с помощта на кафемелачка или обикновен хаван. Тази процедура трябва да се извършва на всеки 3-4 месеца.

Има обаче и друг, по-ефективен вариант за торене. И тя се състои в приготвянето на тинктура на базата на това брашно от черупки на яйца.

За да приготвите тинктурата, ще ви трябват 1 литър гореща вода и 200 г брашно от черупки. Просто комбинираме тези два компонента в стъклен буркан и затваряме с плътен капак и след това поставяме на тъмно място за 12-14 дни. Освен това разтворът трябва да се разклаща редовно (веднъж дневно за тези две седмици).

Поливането на цветята с разтвора трябва да бъде 1-2 пъти на всеки 3 месеца.

Също така си струва да се спомене, че за азалии, здравец и камелии тази превръзка е по-добре да не се извършва. Такива цветя растат по-добре в алкална и неутрална почва, така че деоксидирането на почвата с яйчени черупки само ще навреди на тези растения.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft