Вече не стържа картофи до припадък! Просто ги смилам в месомелачка и добавям сирене: никога не съм ял по-вкусно чудо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не стържа картофи до припадък! Просто ги смилам в месомелачка и добавям сирене: никога не съм ял по-вкусно чудо!
Вече не стържа картофи до припадък! Просто ги смилам в месомелачка и добавям сирене: никога не...
456
Източник: За Жената
Вече не стържа картофи до припадък! Просто ги смилам в месомелачка и добавям сирене: никога не съм ял по-вкусно чудо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вместо класически картофени кюфтета, опитах това "подобрение". Смелете картофите в месомелачка и добавете сирене, няма да намерите по-добро ястие!

Понякога е достатъчно само една малка промяна и всичко става по-добро – точно това се случи с мен с тази рецепта.

Ако сте почитатели на картофените кюфтета (а кой не е), опитайте този малък трик от читателката ни Петя, която ни изпрати рецептата за тези чудни и много лесни Картофени кюфтета в месомелачка :

Картофени кюфтета в месомелачка

Продукти:

  • 1 кг картофи – обелени, нарязани на ситно, сварени
  • 1 яйце
  • 70 г твърдо сирене или кашкавал – настъргано
  • По желание - пушено месо или шунка
  • Сол и черен пипер на вкус

За паниране:

  • 3 супени лъжици галета
  • олио/свинска мас за пържене

Процедура:

Обелете картофите (не е необходимо да ги режете) и ги сложете в подсолена вода.

Гответе до омекване.

След това отцедете картофите и ги смелете в месомелачка.

картофи в месомелачка

Снимка: YouTube

Като алтернатива, можем да ги пресоваме като класическо пюре.

Добавете яйцето, сиренето и разбъркайте до гладкост.

По желание може да добавите към сместа и ситно нарязано пушено месо или шунка.

нарязано месо

Снимка: YouTube

С навлажнени ръце вземаме отделни парченца от сместа, от които оформяме кюфтета.

С помощта на обратната страна на лъжица притискаме всяко кюфте, за да му придадем форма.

оформяне картофени кюфтета

Снимка: YouTube

Оваляйте всяко кюфте в галета.

Загрейте олиото в тиган и добавете бучка масло.

Пържете кюфтетата от двете страни до златисто кафяво.

картофени кюфтета

Снимка: YouTube

Като алтернатива, можете да изпържите и в свинска мас.

картофени кюфтета в месомелачка

Снимка: YouTube

Сервирайте със заквасена сметана или любимия си сос.

Картофените кюфтета са отлични като самостоятелно ястие, но и като гарнитура към гъсти супи или сосове.

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft