Вече само така си варя картофите - точно за 10 минути стават мозък, а люспата пада сама. Идеални са с бучка масло - топят се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече само така си варя картофите - точно за 10 минути стават мозък, а люспата пада сама. Идеални са с бучка масло - топят се в устата:
Вече само така си варя картофите - точно за 10 минути стават мозък, а люспата пада сама. Идеални...
5435
Вече само така си варя картофите - точно за 10 минути стават мозък, а люспата пада сама. Идеални са с бучка масло - топят се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трябва да го знаете!

Този трик е толкова лесен, че просто няма как да не ви го споделим. Съществува изключително прост и бърз начин за сваряване на зеленчуци . Можете да го направите за броени минути в микровълновата. Безспорно предимство е не само скоростта на готвене, но и това, че приготвените зеленчуци остават сочни и имат богат вкус .

Трябва да се отбележи, че времето за обработка зависи пряко от количеството зеленчуци. Но дори за приготвянето на такъв твърд зеленчук като цвеклото са необходими средно 10 минути.

Ето как да сварите зеленчуци за 10 минути в микровълновата:

Първо поставете почистените зеленчуци (в случая цвекло) в полиетиленов плик.

цвекло в плик

Добавете около 100 мл вода в плика и завържете здраво.

варене на цвекло

Пробийте на няколко места с клечка за зъби и поставете върху подходяща чиния.

варене цвекло

Пъхнете цвеклото в микровълновата, като настроите таймера за 10 минути и зададете максимална мощност.

цвекло в микровълновата

Направете същото с морковите и картофите. Поставете зеленчуците в отделни опаковки, но в микровълновата можете да ги пъхнете заедно.

Съобразете времето за готвене с количеството. 

зеленчуци в плик

Проверете готовността на зеленчуците с помощта на коктейлни шишчета.

варени зеленчуци в плик

А сега и една супер вкусна и лесна бонус-идея от нас:

картофи с масло

Така сварените картофи просто цепнете леко с ножа, сложете бучка масло (докато са горещи), посолете на вкус и добавете подправки по желание, след което поднесете като предястие или бърза вечеря! Топят се в устата!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft