2 банана, 1 яйце, малко брашно и мляко и сладкишът е готов и то без печене във фурната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 банана, 1 яйце, малко брашно и мляко и сладкишът е готов и то без печене във фурната
2 банана, 1 яйце, малко брашно и мляко и сладкишът е готов и то без печене във фурната
63379
2 банана, 1 яйце, малко брашно и мляко и сладкишът е готов и то без печене във фурната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено, когато става въпрос за печиво, домакините веднага се настройват на факта, че готвенето ще им струва скъпо, както във времето, така и в съставките. Днес ще ви покажем как да направите бананов пай в тиган с едно яйце.

БАНАН ПАЙ В ТИГАН

Тази торта е от поредица прости, неусложнени и ароматни десерти, които не е необходимо да се приготвят дълго и старателно. Няколко налични съставки, дълбок тиган с незалепващо покритие ще направи почти всичко вместо вас. Ако смятате, че приготвянето на пайове е трудно, не забравяйте да изпробвате рецептата за сладкиш в тиган.

СЪСТАВКИ

150 г брашно
150 мл мляко
1 яйце
2 банана
80 г захар
6 супени лъжици  растително масло
1 ч.ч бакпулвер
1 ч.ч ванилова захар
1 щипка сол

 

Разбийте заедно яйцата, захарта и щипка сол в дълбока купа до гладкост.

Добавете ванилова захар или ванилова есенция, в зависимост от това, което имате налично. И отново смесете всичко.

Изсипете мляко и зеленчуци или разтопено масло в яйчената смес. Млякото може да бъде заменено с кисело мляко, това ще направи пая още по -великолепен .

Пресейте брашното и добавете бакпулвера към него. Вместо бакпулвер можете да използвате сода на върха на ножа, гасена с лимонена киселина. Смесете сухи и течни съставки.

Намажете дъното на тиган с дълбочина 22-24 см с масло. Поръсете повърхността с 3 ч.ч. захар

Обелете бананите и ги нарежете на малки кубчета с дебелина 3-4 см.

Поставете филийките банан в тиган и ги покрийте с тестото . Изгладете тестото отгоре и покрийте тигана с капак.

Гответе сладкиша на слаб огън  за 40-50 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Покрийте тигана с чиния и обърнете пая върху него.

 

Тази торта се оказва еластична и ароматна, може да се приготви във фурната с всякакъв пълнеж. Ако не обичате банани, използвайте ябълки, кайсии, круши, сливи като пълнеж. Във фурната пайът се пече 35-45 минути на 180 градуса. Препоръчвам банановата пита да се излее с бита сметана или гъста заквасена сметана. Как ви се струва рецептата за бананов пай?

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft