Взех 2 яйца, малко брашно и мляко и няколко капки олио и спертнах мега вкусната закуска на тиган за минутки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 2 яйца, малко брашно и мляко и няколко капки олио и спертнах мега вкусната закуска на тиган за минутки
Взех 2 яйца, малко брашно и мляко и няколко капки олио и спертнах мега вкусната закуска на тиган...
47455
Взех 2 яйца, малко брашно и мляко и няколко капки олио и спертнах мега вкусната закуска на тиган за минутки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мечтаете ли да приготвяте вкусни десерти без олио, без фурна, много бързо и лесно? Тогава тази гигантска палачинка ще бъде онзи уникален случай, когато бързината и вкусът не си противоречат. За няколко минути се получава мека, пищна, нежна палачинка, пълнена с крема сирене и сладко.

Може да се сервира по всяко време на деня: идеална е за закуска и като алтернатива на класическите палачинки .

 

 
Съставките

Яйце 2 бр

Пшенично брашно 240 g

захар 80 g

мляко 80 мл

Прах за печене0,5 бр

конфитюр 3 супени лъжици по желание

крема сирене по желание

олио

Пудра захар

 

подготовка

В купа разбийте яйцата със захарта в купа. Добавете брашното, млякото и бакпулвера, разбийте до получаването на тесто. Намажете тиганът с незалепващо покритие с няколко капки олио. Изсипете половината тесто и покрийте.

Щом повърхността на палачинката престане да бъде лъскава и се появят мехурчета, обърнете я с шпатула от другата страна. Сложете крема сирене и разпределете сладкото (по желание), опитвайки се да повдигнете от краищата палачинката. Разстелете втората част от тестото и покрийте.След 2 минути обърнете палачинката, като си помогате с шпатулата.

Сложете сладкишът върху чиния, поръсете с пудра захар преди сервиране. Между ефирни блатове може да сложите по ваш вкус топъл кремообразен пълнеж и сладко за контраст. Огромната палачинка у дома е чудесно начало на сутринта.

Съхранявайте десерта във фолио при стайна температура за 1 ден и след това се охлажда в хладилник. Тортата може да се сгрее и в микровълновата, преди да се сервира.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft