Въпреки че изглежда като най-скъпата торта в света, всъщност не е точно така.Въпреки това, трябва да признаете, че изглежда като торта за милион долара.
 
Въпреки че изглежда много привлекателно, този десерт е изключително вкусен, но и здравословен преди всичко. Може да украсите тортата, така че да изглежда като истински шедьовър. Предлагаме ви да си осигурите следните съставки и да запретнем ръкави.
Съставки:
● 1¼ чаша (200гр масло) 
● ¾ чаша пудра захар 
● 6 супени лъжици кафява захар 
● 5 яйца 
● 24 малки моркови 
● 1½ чаена лъжичка ванилия 
● 1¼ чаши брашно 
● 1½ чаена лъжичка бакпулвер 
● 1¾ чаена лъжичка канела 
● 1¾ чаена лъжичка смлян джинджифил 
● 1½ чаена лъжичка куркума 
● щипка сол 
● масло за намазване на тавата 
● 1¼ чаша крема сирене (безсолно) 
● ½ чаша масло 
● ½ чаша пудра захар 
● 1 чаена лъжичка лимонов сок 
● 700гр бял фондан 
● 700гр жълт фондан 
● червено, жълто и зелено за торти 
● 25 златни листенца
Приготвяне:
Първо намажете тавата, в която ще печете тортата, а след това поставете и хартия за печене. Сега е ред на тортата. Вземете голяма купа и разбийте яйцата, кафявата, бялата захар и маслото, а когато получите хомогенна смес, оставете настрана, и преминете към сухите съставки.
Изсипете брашното, разбъркайте с подправките, а след това смесете сухите и течните съставки. В тях се добавят и морковите, като преди това сте ги пасирали в блендер.
Тестото го изсипете в тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий (или по-малко).
През това време пригответе фондана. Разбъркайте бяло и жълто и направете цветовете така както е на видео записа.
Когато блата се изпече, извадете го от фурната, оставете го да изстине и след това се намазва с крем от масло. Масления крем пригответе, като смесите пудра захар, крема сирене, ванилия, масло и лимонов сок.
Фонданът разпънете и сложете върху тортата. Когато изравнявате фонданът от всички страни натиснете шаблона (който може да се купи в магазините,в които продават сладкарски суровини).
Украсете тортата със златни листенца,и намажете с четка (вижте видео записа).
Не е лесно, но наистина си заслужава!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







