Всички съседи ги научих да правят лютеница като моята! Мирише отвсякъде, чак да ти се прииска да хукнеш за топъл хляб!

вход през zajenata.bg
За Жената
Всички съседи ги научих да правят лютеница като моята! Мирише отвсякъде, чак да ти се прииска да хукнеш за топъл хляб!
63331
Всички съседи ги научих да правят лютеница като моята! Мирише отвсякъде, чак да ти се прииска да хукнеш за топъл хляб!

Необходими продукти:

  • 1,2 килограма зелени домати
  • 1 килограм печени и обелени червени чушки
  • 200 грама червени печени и обелени люти чушки
  • 50 грама захар
  • 75  до 100 милилитра олио
  • 50 милилитра ябълков оцет
  • на вкус чесън, магданоз, черен пипер
  • 1 супена лъжица сол или на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте зелените домати и ги нарежете на по-малки кубчета. Сложете в подходящ съд и добавете захарта, олиото, оцета и солта.

Включете котлона на висока температура и запържете за около 20 до 25 минути или докато домати се разпаднат на по-малки парчета.

Към тази смес добавете червените чушки, които предварително са изпечени, обелени и нарязани на кубчета. Количеството на лютия пипер варира според вкуса Ви. Ако не сте почитател на пикантния вкус, можете да ги замените с обикновени.

На висока температура запържете за още 20 минути или докато се получи хубава кремообразна маса. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.

Измийте, почистете и нарежете магданоза и чесъна. Добавете към сместа и разбъркайте. Овкусете с черен пипер и  разбъркайте.  Сипете в чисти буркани и затворете. Стерилизирайте за 10 минути.

Забележка:
От посоченото количество се получават около 3 буркана по 500 грама и 1 от 250 грама.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft