Вълшебни ПЪЛНЕНИ МЕКИЦИ - децата дежурят пред тигана, нямат търпение да отхапят! Голяма вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълшебни ПЪЛНЕНИ МЕКИЦИ - децата дежурят пред тигана, нямат търпение да отхапят! Голяма вкусотия:
Вълшебни ПЪЛНЕНИ МЕКИЦИ - децата дежурят пред тигана, нямат търпение да отхапят! Голяма вкусотия:
27099
Вълшебни ПЪЛНЕНИ МЕКИЦИ - децата дежурят пред тигана, нямат търпение да отхапят! Голяма вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам да опитвам нови рецепти и за щастие живеем във време, в което винаги са налични такива, благодарение на интернет. Понякога са успешни, а понякога не се получават точно така, както сме си ги представяли. Когато намерите страхотна рецепта като тази, запазете я и я запишете, защото е истинско бижу в морето от рецепти.

Открих я преди време и от тогава уикенд не минава без да приготвя уникалните Пълнени мекици . Всички у дома ги обожават - може да ги напълните с каквото имате под ръка, но ние най ги харесваме със сирене или кашкавал. Ето какво ви трябва:

Уникални пълнени мекици

Продукти: 

200 мл топло прясно мляко

1 малка чаена лъжичка захар

1 малка чаена лъжичка суха мая (1/2 пак.

или 5 гр.)

1 малка чаена лъжичка сол

330-400 гр. брашно (добавете постепенно и може да варира)

20 мл олио

Плънка:

300 г настърган кашкавал и 1 яйце

Приготвяне: 

В дълбока купа се слагат 200 мл хладко/топло прясно мляко, добавят се малка лъжичка захар и малка лъжичка суха мая. Разбъркайте добре, за да се разтворят съставките. След това добавете една чаена лъжичка сол и започнете постепенно да добавяте брашното.

тесто мекици

В оригиналната рецепта пишеше, че са необходими 400 гр. брашно, но най-често се получава доста добре и с 350 гр. брашно, което означава, че много зависи от самото брашно. В началото се разбърква с лъжица, а когато се сгъсти се добавят 20 мл олио и продължава да се меси на ръка.

Трябва да се получи не много меко тесто, не много твърдо, трябва да е гладко, еластично, средно меко. Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса на топло място за около половин час или докато удвои обема си. През това време пригответе пълнежа:

плънка мекици

ЗА ПЛЪНКАТА: В дълбока купа се настъргва на ситно 300 г кашкавал, добавя се едно яйце и се разбърква добре. Втасалото тесто се разстила върху работен плот, който не трябва да се набрашнява и тестото не трябва да се меси.

втасало тесто

парчета тесто

Веднага го разделете на две, като всяка половина оформете на руло и го разделете на шест приблизително равни части. Всяка част оформете на топка, така че да се получат общо 12 топки. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

топки тесто

След това вземете една топка и бавно с пръсти я разточете на тънка кора колкото средна чиния (не ви трябва точилка, тестото е еластично), след което сложете плънка в средата. Затворете ги, притиснете с пръсти, за да залепнат страните и леко изравнете горната част, за да направите лодка.

тесто с плънка

оформяне мекици

Повторете процедурата с всички топки тесто, а оформените "лодки" покрийте с плик или фолио и оставете да втасат около 10 минути. След това вземете едната и с намаслени пръсти (потопете пръстите си в олио) ги притиснете още повече отгоре, за да станат още по-тънки и плънката вътре да се разпредели равномерно.

лодки от тесто

В широк тиган с незалепващо покритие загрейте малко олио на умерена температура, след което пуснете вътре мекиците две по две (зависи колко ви побира тигана) и ги запържете по няколко минути от двете страни, докато станат хубави. покафеняват. 

пълнени мекици в тигана

мекици с плънка

Регулирайте температурата, тя трябва да е умерена. Подредете изпържените мекици върху хартиена салфетка и ги сервирайте горещи.

мекици с кашкавал

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft