Онзи ден бях на пазара. Там видях сергия с ядки, а погледа ми веднага привлякоха целите орехови ядки, сякаш с магия извадени от черупката.

Снимка: Pinterest
Е, продавачката бе така любезна да ми обясни, дори ми показа как го прави и се оказа доста лесно. Сега искам да споделя този хитър трик с вас.
На първо място, трябва да вземете подходящ съд и да поставите орехите с черупката в него.

Снимка: YouTube
След това напълнете с вода.

Снимка: YouTube
Затворете капака, така че ядките да са напълно потопени във вода. Оставете ги така за 60 минути.

Снимка: YouTube
След това ще ви трябва бутилка шампанско или друга здрава бутилка с дебело гърло.
След това трябва да поставите ядката върху бутилката по начина, показан на снимката по-долу, тоест вертикално.

Снимка: YouTube
Трябва да държите ядката с една ръка, а с другата да вземете чук и внимателно да удряте ядката с него, като счупите горната черупка.
Черупката се напуква.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
След това внимателно отстранете черупката. Тъй като ядката е леко мокра, тя не се рони, а остава непокътната.

Снимка: YouTube
Сега трябва да извадите преградите от ореха.

Снимка: YouTube
След такова разцепване ядката остава цяла, красива и не смачкана.

Снимка: YouTube














