Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезва

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезва
Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезва
178460
Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезва
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро, освен обичайното бутер тесто, във фризера имам и тесто за баница Това са най -тънките безквасни листове, които правят отлични баници. Поради неутралния си вкус, това парче е подходящо както за сладки, така и за солени сладкиши. И днес ще ви кажа как да си направите гръцка баница с готови кори с ябълки и стафиди.

Особеността на печивото е единствено в начинът на оформяне. Пълнените листове се сгъват като акордеон, което създава ефект на плисиране . Оттам идва и името на баницата - „Plisse“. За да стане деликатесът нежен, той се залива със сладко мляко и яйчен сос. 

 

Съставки

Финни  кори за баница  400 гр

Масло 75 гр

Слънчогледово олио 60 мл

Стафиди 100 гр

ябълки 2 бр.

Канела 1 ч.ч

Яйце 2 бр.

Захар 80 гр

Ванилия 1 ч.ч

Бакпулвер 1 ч.ч

Нишесте 2 ч.ч

Мляко 300 мл

 

Подготовка

Накиснете стафидите в гореща вода за 5 минути. Измийте ябълките, обелете и нарежете на малки парченца. Изцедете стафидите и смесете с ябълки, добавете канела


Разтопете маслото и го комбинирайте със слънчоглед. Намажете дълбок лист за печене с масло (в допълнение към определеното количество) и застелете с хартия за печене.


Размразете тестото. Разстелете един лист, поръсете с маслената смес и покрийте с втори лист. След това олио отгоре и поръсете с част от плънката. Сгънете в акордеон и прехвърлете върху лист за печене в тавичка


Повторете процедурата за всички листове. Трябва да имате около 6 хармоники. Намажете детайла с останалото масло и го изпратете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 10-15 минути.


За соса комбинирайте яйца, захар, ванилия, бакпулвер и нишесте. Добавяйте постепенно млякото, като разбърквате масата с бъркалка. Изсипете сместа върху сладкиша и върнете във фурната за още 10 минути. 

Традиционно можете да поръсите баницата с пудра захар. Нашият десерт рядко има време да се охлади; ядем го, докато е още топъл. Но успях да скрия парче, така че мога уверено да кажа, че сладкишите също са вкусни и на втория ден. Помогнете си и споделете с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft