22 Октомври 2020
23334
Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева изброи три „суперхрани“, за да избегнете усложнения от коронавирусна инфекция .
COVID-19 може да бъде по-тежък при хора с дефицит на витамин Д, цинк и селен, каза тя.
Сред храните, особено богати на тези вещества, Малишева подчерта следното:
- черен дроб на треска - лекарката нарече този продукт най-добрият източник на витамин Д;
- сурови стриди - както отбеляза д-р Малишева, съдържащият се в тях цинк е в състояние да блокира размножаването на коронавирус в клетката;
- бразилски орех - чрез него организмът успява да укрепи естествените „убийци“ на вируси - макрофаги, както и да намали риска от образуване на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове.
Според Световната здравна организация броят на случаите на коронавирус в света е надхвърлил 40,8 милиона, над 1,1 милиона души са починали.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари