Не е само сода и лимонтузу - ето истинската рецепта за домашен бакпулвер, с който всичко бухва идеално!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Не е само сода и лимонтузу - ето истинската рецепта за домашен бакпулвер, с който всичко бухва идеално!
21088
Не е само сода и лимонтузу - ето истинската рецепта за домашен бакпулвер, с който всичко бухва идеално!

Никой не се замисля, когато купува бакпулвер в магазина. Свикнали сме да го ползваме наготово, от пакетче.

Но всъщност е елементарно да си приготвим домашен бакпулвер , който ще ни излезе в пъти по-евтино от купешкия, без да съдържа допълнителни и съмнителни "екстри".

Всичко, което изпечете с домашния бакпулвер , ще е прясно, пухкаво и мекичко - тук няма риск да е изветрял или срокът на годност да му е изтекъл.

Естествено, може да замените и със сода, но това не е най-добрият вариант, защото се усеща, ако не е угасена предварително. Когато печете сладкиши с кисело мляко или заквасена сметана, може да използвате сода. Но за всичко останало използвайте този домашен бакпулвер.

домашен бакпулвер

Домашен бакпулвер

Необходими продукти:

Брашно или нишесте - 4 части

Сода за хляб - 2 части

Лимонена киселина - 1 част

Приготвяне:

С две думи - трябва да вземете лимонена киселина, сода и брашно или нишесте в такива пропорции - 1: 2: 4.

Най-добре е да смесите брашно и нишесте в равни пропорции. Бакпулверът има по-дълъг срок на годност с нишесте.

Лимонената киселина има тежка кристална структура, така че се опитва да се утаи на дъното на съда, в който съхранявате бакпулвера. За да предотвратите това и прахът е с еднаква консистенция, трябва да смелите лимонена киселина. За целта вземете лист хартия и точилка.

Сгънете листа наполовина и изсипете лимонтузуто вътре, след което минете отгоре няколко пъти с точилка. Така киселината ще стане на брашно.

След това смесете всички съставки и изсипете в стъклен буркан. Затворете плътно и разклатете, за да се разбърка отново добре.

Ето пропорциите на съставките в лъжици за по-точно измерване:

бакпулвер пропорции

  • Нишесте - една супена лъжица
  • Брашно - една супена лъжица
  • Сода за хляб - една супена лъжица
  • Лимонена киселина - половин супена лъжица

В резултат ще получите 50 грама бакпулвер.

Затворете плътно буркана и го използвайте винаги, когато имате нужда.

домашен бакпулвер изделия

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft