Диетичната рецепта на София Лорен, с която остава слаба и днес, на 89 (РЕЦЕПТА):

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диетичната рецепта на София Лорен, с която остава слаба и днес, на 89 (РЕЦЕПТА):
57230
Диетичната рецепта на София Лорен, с която остава слаба и днес, на 89 (РЕЦЕПТА):

89-годишната филмова актриса София Лорен винаги е имала красива и стройна фигура , която поддържа и до днес.

Идол на мнозина, икона на женствеността, световно известна актриса. Горещата брюнетка с големи устни и изразителни черти остава зашеметяваща и днес, въпреки 89-те си години. Каква е тайната на привлекателността на звездата?

София Лорен фигура

Софи веднъж каза: „Ако една млада жена е красива, но не е свикнала да се грижи дисциплинирано за себе си, тогава с времето тя ще загуби красотата си“.

Лорън разкри няколко тайни за красота и стройност. Първо, тя никога не е била на диета. Актрисата постигна идеална - и много съблазнителна - фигура благодарение на правилното хранене. Тя напълно е премахнала бързото хранене от живота си и рядко яде червено месо и сладкиши. Освен това звездата стриктно следи размера на порциите - в чинията може да има почти всичко, но обемът е около шепа. И основното правило е да пиете поне 8 чаши вода на ден.

И още един малък трик на звездата е нейното любимо вкусно и здравословно ястие, което яде почти всеки ден. Това са патладжани по авторска рецепта. Между другото, съдържа зехтин. И както каза София, „за да запазите младостта, трябва да пиете две супени лъжици зехтин на ден".

Патладжани по рецепта на София Лорен

Пармиджана София Лорен

Приготвянето им е съвсем просто. Пресният босилек може да се замени със сушен – ще ви трябват около 2 ч.л. За да намалите времето за готвене, можете да използвате закупен или предварително приготвен доматен сос.

Продукти:

  • 1 кг. патладжани
  • 850 гр.
червени домати
  • 3 яйца
  • 70 гр. пармезан
  • 150 гр. моцарела
  • 30 гр. зелен босилек
  • 1 ч.л. сол
  • 50 мл зехтин
  • Приготвяне:

    Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелина около 5 мм. След това поставете патладжаните в чиния, поръсете със сол и поставете друга чиния отгоре с нещо тежко (така че цялата горчива влага да излезе от тях)

    След половин час ги изплакнете със студена вода, след което подсушете с хартиена кърпа.

    Загрейте зехтина в голям тиган и запържете част от патладжаните (колкото се побират в тигана на един ред) до златисто кафяво (около 2 минути). След това ги обърнете и изпържете и другата страна. Повторете с останалите патладжани

    Нарежете доматите на четвъртинки и ги загрейте за 5 минути в тиган с дебело дъно (на слаб огън)

    Пюрирайте с блендер, прецедете през цедка, за да премахнете ципите и върнете в тенджерата. Добавете босилек и сол. Гответе соса на слаб огън, докато намали обема си с около една четвърт.

    Добавете няколко супени лъжици от получения доматен сос в съда за печене. Върху него се нарежда пласт изпържен патладжан и се поръсва с пармезан.

    Отгоре поставете слой тънко нарязана моцарела и няколко листа босилек (или поръсете със сух босилек).

    Разбийте яйцата. Поръсете 2 супени лъжици разбити яйца върху слоя моцарела.

    Повторете, докато получите общо 3 слоя. Отгоре намажете с останалия доматен сос и поръсете с останалия пармезан.

    патладжани София Лорен

    Поставете съда във фурната за 40-45 минути (180 °C). Може да сервирате горещо, а остатъците да хапнете като студено предястие.

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft