Добавете само едно нещо към пържените картофи и ще усетите вкуса от най-добрите ресторанти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Добавете само едно нещо към пържените картофи и ще усетите вкуса от най-добрите ресторанти!
151436
Добавете само едно нещо към пържените картофи и ще усетите вкуса от най-добрите ресторанти!

Ще ви представим една рецепта за хрупкави и много вкусни пържени картофи , които не изискват особени усилия или специални умения за приготвянето им, но пък стават точно като в любимите ни заведения за бързо хранене - хрупкави и много, много вкусни!

Домашни пържени картофки като от ресторанта

Продукти:

1 кг картофи, нарязани на дълги пръчици

10 г сол

20 г бял и черен пипер или на вкус

10 г сладък червен смлян пипер

10 г лют пипер

20 мл олио

1 пак.суха мая (6-10 г)

10 мл вода

За овалване:

200 г царевично нишесте

10 г сол

10 г черен пипер

20 г черен и бял пипер

10 г сладък червен пипер

10 г лют червен пипер

Приготвяне: 

Изберете твърди картофи, които не показват признаци на покълване и ги измийте добре под течаща студена вода, за да премахнете пръстта и веществата, с които обикновено се поръсват, за да удължат срока им на годност. След това ги обелете и измийте отново.

картофи на пръчици

Сложете вече обелените в купа със студена вода, за да не потъмнеят. След това ги нарежете на тънки пръчици върху твърда дъска и ги поставете обратно в купа със студена вода. Когато приключите с рязането, излейте тази вода, изплакнете ги и налейте нова студена вода. Оставете ги да престоят във водата за 15 минути.

картофи във вода

През това време пригответе заливката: Сложете едно яйце в дълбока купа и добавете всички подправки. Може да добавите и подправки по ваш вкус, но трябва да са в смляна форма, на прах. Добавете олиото и разбъркайте добре, докато всички съставки се изравнят. Разтворете маята в малко вода и я добавете към сместа.

яйце с подправки

смес пържени картофи

След като смесите добре, отцедете картофите от излишната вода и ги добавете в купата с готовия сос. Изберете възможно най-широка купа, за да можете да разбъркате добре и всички картофи да се овкусят равномерно.

смес с брашно

картофи в брашно

В отделна купа смесете царевичното нишесте с всички подправки. Оваляйте маринованите в соса картофи в тази прахообразна смес, изтръскайте излишното и ги спуснете в умерено загрято олио. Изпържете ги, докато придобият приятен златист цвят, след което ги извадете с решетъчна лъжица.

пържени картофи

хрупкави пържени картофи

Може да ги приготвите и в здравословен вариант, на фурна:

За целта забъркайте следната марината: смесете два белтъка, добавете половин чаена лъжичка сол, черен пипер, червен пипер и подправки по ваш вкус.

белтци в купа

Накиснете картофите в тази смес, след което ги наредете на един слой в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до златисто кафяво. 

пържени картофи с подправки

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft