Кой би отказал на ароматен домашен хляб, току-що изваден от фурната? Ние със сигурност - не, а с тази рецепта и вие няма да им устоите!
Домашни хлебчета, приготвени бързо и лесно... Идеален избор за сандвичи, евтино излизат и са много вкусни! Ето какво ви е необходимо за нашите Домашни бели хлебчета :
Домашни бели хлебчета
Продукти:
- 500 г брашно
- 5 г сол
- 5 г суха мая
- 375-400 мл вода
- 30 мл зехтин
Приготвяне:
1.
2. Тестото е доста лепкаво и затова не може да се меси на ръка. Покрийте го с пластмасово фолио и го оставете да втаса за 30 минути. След като времето изтече, потопете ръцете си във вода и започнете да месите.
3. Хванете тестото от едната страна, издърпайте го нагоре и го сгънете, сякаш го покривате. Повторете процеса от всичките 4 страни, като потапяте ръцете си във вода, ако е необходимо, за да предотвратите залепването.

Снимка: YouTube
4. Покрийте тестото отново и го оставете да втаса за още 30 минути. След това повторете процеса на сгъване и месене още веднъж. Покрийте тестото и го оставете да втаса за трети път, за още 30 минути.

Снимка: YouTube
5. Омесете/разбъркайте го за трети път, покрийте го за четвърти път и оставете да втаса за 30 минути. Тестото втасва общо 4 пъти по 30 минути и се сгъва 3 пъти.
6. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност, поръсете с брашно отгоре и леко го притиснете с длани, за да го разточите до размер приблизително 32x24 см и дебелина 1 см.

Снимка: YouTube
7. С помощта на набрашнена шпатула или нож разрежете тестото на 8 парчета. Прехвърлете всяко парче върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Покрийте и оставете да втаса за 30 минути.

Снимка: YouTube
8. Печете ги в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути.

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
.jpg)
Снимка: YouTube














