Домашни бели хлебчета - идеални за сандвичи! Пухкави и меки, изчезват на един залък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашни бели хлебчета - идеални за сандвичи! Пухкави и меки, изчезват на един залък:
Домашни бели хлебчета - идеални за сандвичи! Пухкави и меки, изчезват на един залък:
591
Източник: За Жената
Домашни бели хлебчета - идеални за сандвичи! Пухкави и меки, изчезват на един залък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой би отказал на ароматен домашен хляб, току-що изваден от фурната? Ние със сигурност - не, а с тази рецепта и вие няма да им устоите!

Домашни хлебчета, приготвени бързо и лесно... Идеален избор за сандвичи, евтино излизат и са много вкусни! Ето какво ви е необходимо за нашите Домашни бели хлебчета :

Домашни бели хлебчета

Продукти:

  • 500 г брашно
  • 5 г сол
  • 5 г суха мая
  • 375-400 мл вода
  • 30 мл зехтин

Приготвяне:

1.

Разтворете маята в хладката вода. Добавете сол и олио и разбъркайте отново. Започнете постепенно да добавяте брашното. Разбърквайте с шпатула, докато брашното се поеме напълно.

2. Тестото е доста лепкаво и затова не може да се меси на ръка. Покрийте го с пластмасово фолио и го оставете да втаса за 30 минути. След като времето изтече, потопете ръцете си във вода и започнете да месите.

3. Хванете тестото от едната страна, издърпайте го нагоре и го сгънете, сякаш го покривате. Повторете процеса от всичките 4 страни, като потапяте ръцете си във вода, ако е необходимо, за да предотвратите залепването.

лепкаво тесто

Снимка: YouTube

4. Покрийте тестото отново и го оставете да втаса за още 30 минути. След това повторете процеса на сгъване и месене още веднъж. Покрийте тестото и го оставете да втаса за трети път, за още 30 минути.

тесто хлебчета

Снимка: YouTube

5. Омесете/разбъркайте го за трети път, покрийте го за четвърти път и оставете да втаса за 30 минути. Тестото втасва общо 4 пъти по 30 минути и се сгъва 3 пъти.

6. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност, поръсете с брашно отгоре и леко го притиснете с длани, за да го разточите до размер приблизително 32x24 см и дебелина 1 см.

 

дебела кора тесто

Снимка: YouTube

7. С помощта на набрашнена шпатула или нож разрежете тестото на 8 парчета. Прехвърлете всяко парче върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Покрийте и оставете да втаса за 30 минути.

сурови хлебчета

Снимка: YouTube

8. Печете ги в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути.

изпечени хлебчета

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

бели хлебчета

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft