26 Март 2016
90911
През този период на годината инстинктивно избягваме тежката и мазна храна
През пролетния сезон е хубаво да преминем на плодово-зеленчуков режим и три дни в седмицата да постим. Това посъветва специалистът по хранене и диететика от Медицинския университет в София доц.
д-р Донка Байкова. По думите й, през този период на годината инстинктивно избягваме тежката и мазна храна и предпочитаме да се храним с първите пролетни зеленчуци и плодове, тъй като тялото ни е с изчерпани запаси от витамини, минерали и фибри след зимния сезон, съобщава Дарик.
„Нека в менюто преобладават свежите салати от маруля, спанак, пресен лук и коприва, суровите ядки и нискокалорийните млечни продукти", съветва доц. Байкова.
Тя препоръча още консумацията на пресните картофи, които са незаменим източник на калий, както и супите от всякакви бобови растения.
През дните, в които не постим, е добре на трапезата ни да присъстват ястия с яйца, риба или бяло птиче месо.
Ако пък ни се дояде нещо сладко, доц. Байкова препоръча да заложим на черния шоколад и натуралния мед.
Чаша зелен чай на ден, пък ще осигури цялостния баланс на тялото и спокойствие на ума ни, уверява доц. Байкова.
„Нека в менюто преобладават свежите салати от маруля, спанак, пресен лук и коприва, суровите ядки и нискокалорийните млечни продукти", съветва доц. Байкова.
Тя препоръча още консумацията на пресните картофи, които са незаменим източник на калий, както и супите от всякакви бобови растения.
През дните, в които не постим, е добре на трапезата ни да присъстват ястия с яйца, риба или бяло птиче месо.
Ако пък ни се дояде нещо сладко, доц. Байкова препоръча да заложим на черния шоколад и натуралния мед.
Чаша зелен чай на ден, пък ще осигури цялостния баланс на тялото и спокойствие на ума ни, уверява доц. Байкова.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари