Днес ви предлагаме една по-различна рецепта за пълнени чушки. Към традиционните съставки - ориз и кайма, прибавете и малко гъбки.
чушки - 10 - 12 бр.
кайма - 250 г
гъби - 200 г
лук - 1 глава
ориз - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
Почистете чушките от семенната част. Почистете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в загрятото олио. Прибавете почистените и нарязани на ситно гъби. Разбъркайте.
Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане. Измийте ориза и го прибавете към плънката. Разбъркайте до еднородност.
Овкусете със сол, черен и червен пипер. Напълнете чушките и ги наредете в подходяща тава. Налейте топла вода до средата на на тавата.
Изпечете в загрята фурна до кафеникав загар. По средата на печенето обърнете чушките, за да се изпекат и от двете страни равномерно.
Източник: gotvach.bg