30 Октомври 2020
215590
Ако обожавате кисело зеле , но не ви се занимава да го претакате всеки ден, опитайте тази лесна рецепта за кисело зеле без претакане . Чисто, бързо и ужасно вкусно! Ето как се прави:
Почистете зелките и ги издълбайте откъм кочана. Напълнете вдлъбнатините със сол.
Наредете зелките в бидон с издълбаното нагоре, затворете и оставете за една нощ.
На другия ден залейте със саламура, по желание може да сложите и червено цвекло за цвят.
Поставете някаква тежест върху зелето и затворете бидона плътно.
След 12-14 дни зелето е готово за употреба.
За саламурата ще ви трябват 300 г сол на 10 л вода (пригответе дозата в зависимост от вместимостта на бидона, трябва да се напълни догоре).
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари