Ето как обикновеното цвекло може да предотврати деменция и болестта на Алцхаймер

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето как обикновеното цвекло може да предотврати деменция и болестта на Алцхаймер
3833
Ето как обикновеното цвекло може да предотврати деменция и болестта на Алцхаймер

Научете за резултатите от изследванията и ще промените мнението си за цвеклото!

Доказано е, че цвеклото има противовъзпалителни свойства, понижава кръвното налягане и детоксикира организма.

Различни проучвания показват, че намалява риска от сърдечна недостатъчност и инсулт. Поради високото си съдържание на естествени нитрати, цвеклото е полезно за мозъчната дейност.

Човешкото тяло превръща нитратите в азотен оксид, което засилва оксигенацията на кръвта и има благоприятен ефект върху кръвоносната и имунната система на човешкото тяло.

Азотният оксид е разтворим газ, който непрекъснато се произвежда в човешките клетки от аминокиселината L-аргинин. Там той поддържа ендотелните функции и защитава митохондриите.

Азотният оксид също служи като сигнална или носителна молекула във всяка клетка на човешкото тяло. Много спортисти дори пият сок от червено цвекло, за да стимулират производството на азотен оксид в организма.

Изследванията показват, че суровото цвекло може да увеличи издръжливостта по време на тренировка с до 16%, поддържайки повишените нива на азотен оксид в организма.

Цвеклото може да предпази от болестта на Алцхаймер

Изследването е представено на заседание на Американското химическо дружество в Ню Орлиънс тази година, което показва, че цвеклото може да бъде мощен играч в борбата срещу болестта на Алцхаймер.

Смята се за най -сериозната и смъртоносна форма на деменция. Конституцията на списанието в Атланта гласи следното:

„Те първо проучиха възможната причина за болестта. Преди това лекарите посочиха много точно, че бета-амилоидът може да наруши комуникацията между мозъчните клетки и невроните.

Този смущаващ ефект възниква, когато амилоид бета се прилепва към метали като мед или желязо. В резултат на това бета-амилоидните пептиди са неправилно свързани и агрегирани. В резултат на това причинява възпаление и окисляване.

Въз основа на това изследователите се фокусираха върху изследване на храни, за които е известно, че подобряват притока на кислород и когнитивните функции. Тези храни включват цвекло.

Този зеленчук съдържа съединение, наречено бетанин, което се свързва с метали. Това свойство може да предотврати неправилното свързване на пептидите.

За да проверят своята хипотеза, учените измерват нивата на окисляване на бета-амилоида на етапа, когато те се смесват с бетаниновата смес. В резултат на това беше установено, че окисляването е намалено до 90% в проби, съдържащи вещества от червено цвекло.

По време на образуването на бета-амилоидни натрупвания се предизвиква мозъчно възпаление и окисляване на невроните. Изследователите смятат, че това окисляване причинява непоправими щети на мозъчните клетки.

Окисляването е особено силно, когато амилоид бета се свързва с медта. В този експеримент окисляването се елиминира чрез добавяне на бетанин от червено цвекло към тестовата смес.

Според Дарал Коул Серата, който участва в експеримента, „не е възможно да се заключи, че бетанинът напълно спира свързването на бета-амилоида“. Бетанинът обаче потиска и ограничава окисляването.

Намаляването на окисляването може до известна степен да предотврати изместването на бета амилоида. И дори да забавят агрегацията на бета-амилоидни пептиди ... "

Учените се надяват, че техните резултати ще доведат до разработването на по -ефективни лекарства срещу болестта на Алцхаймер. Нямаме обаче причина да чакаме. Знаем, че болестта на Алцхаймер е преди всичко заболяване, което явно се причинява от диетата и начина на живот.

DCCerrato отбелязва, че това е важна информация, която хората могат да използват, за да променят и подобрят хранителните си навици и да намалят риска от развитие на болестта на Алцхаймер:

„Във време, когато хората се опитват да наблюдават и изследват какво ядат и какво ядат ...

тази информация е друг важен източник на данни, който могат да използват ...

Цвеклото подобрява невропластичността
Едно проучване установи, че суровият сок от червено цвекло подобрява невропластичността, отчасти чрез увеличаване на притока на кръв и оксигенация на тъканите.

Азотният оксид, благодарение на своите сигнални молекули, позволява на мозъчните клетки да комуникират по -добре помежду си. Важно е да се отбележи, че цвеклото засилва оксигенацията на соматомоторната кора.

Това е частта от мозъка, която често е първата, засегната в ранните стадии на деменция.

Също така бяха проведени поредица от експерименти. Субектите са пили сок от цвекло в комбинация с упражнения. В резултат на това се подобри кръвообращението и оксигенацията.

Джак Рейески, професор по здраве и упражнения в Университета Уейк Форест, Северна Каролина, съавтор на изследването, каза:

„Азотният оксид ... попада в части от тялото, които са хипоксични. Тоест тези, които се нуждаят от кислород. Мозъкът е центърът за снабдяване с кислород на тялото ... както показахме в това кратко образователно проучване ... че в сравнение с упражненията, добавянето на сок към самото упражнение води до нива на мозъчна свързаност, наблюдавани при млади хора. "

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft