Лесни рецепти с дюли

вход през zajenata.bg
595432

Желе от дюли

5 – 7 средно големи дюли
2-3 кг захар
1 ч.л. с връх лимонтозу
вода

Дюлите се нарязват на дребно заедно с вътрешността и семките и се поставят в подходящ съд. Поливат се с вода, която трябва да бъде някъде 2 – 3 пръста над дюлите. Съдът с дюлите и водата се поставя на котлона и се оставя да ври, докато дюлите омекнат и се сварят хубаво. След това се прецеждат добре през гевгир и тензух. Количеството на получената течност се измерва чрез подходяща кана. На литър течност се поставя по 1кг захар. След като се добави захарта се поставя на котлона да ври, докато течността се сгъсти и стане на желе. Желето е готово, когато поставяйки го в чиния и прокарвайки пръст през него, двете разделени части желе не се събират и оставят пътечка. След като желето е готово, свалете от котлона, добавете 1 ч.л. лимонтозу. Разбъркайте добре. След това напълнете в бурканчета, затворете ги добре. Поставете бурканчетата в подходящ съд и след това го напълнете с вода. Сложете на котлона съда с бурканчетата желе, оставете да ври 5-10 мин. Изкарайте внимателно бурканчетата и поставете с капачките надолу за няколко часа или денонощие.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft