Лесни рецепти с дюли

вход през zajenata.bg
595441

Щрудел с дюли и ябълки

4 големи ябълки
4 големи дюли
100 г пълномаслен маргарин
100 г орехови ядки
1-2 ч. л. канела
сокът от 1 лимон

за сухата смес:
1 ч. ч. царевичен грис
1 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. брашно

Начин на приготвяне:
1. Ябълките и дюлите се нарязват, почистват се и се настъргват.
2. Настърганите плодове се поливат с лимонов сок, ароматизират се с канела, поръсват се с нарязаните надребно орехови ядки и се разбъркват.
3. Царевичният грис, кафявата захар и брашното се смесват в купа и се разбъркват добре.
4. В намазана с маргарин тава се разпределя 1/3 от сухата смес, покрива се с 1/3 от плодовете и пластовете се редуват, докато продуктите се изчерпят.
5. Накрая щруделът се полива с разтопен маргарин. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft