8 Ноември 2012
595335
Конфитюр от дюли
Сладкиш с дюли
Желе от дюли
Щрудел с дюли и ябълки
Компот от дюли
Рачел от тиква и дюли
Сок от дюли
Сладко от дюли на кубчета
Сладко от дюли, мандарини и круши
Сладко от ябълки и дюли
Компот от дюли
дюли
захар - по 4 - 5 с.л. на буркан
индрише - клонки, по желание
карамфил - няколко зрънца, по желание
Подберете зрели и сочни дюли. Обелете ги, нарежете на парчета с дебелина не повече от 2 см и почистете от семките и сърцевината. Почистените дюли пускайте в леко подкиселена вода, за да не потъмнеят.
Дюлите бланширайте за 3-4 минути в горещ захарен сироп. Пригответе го с толкова захар, колкото буркани имате - по 5 с.л. на буркан. Бланшираните дюли наредете плътно в бурканите, а по желание добавете стръкче индрише и по 2 зрънца карамфил.
Залейте бурканите с горещия захарен сироп до основата на ръба, затворете и стерилизирайте за 20-25 минути. Извадете готовите компоти и ги обърнете с капачките надолу.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари