Лесни рецепти с дюли

вход през zajenata.bg
595444

Сладкиш с дюли

1 дюля
200 мл вода
2 с.л мед
Канела
400 гр бутер тесто

Дюлята, изчистена от семената и нарязана на 4-6 парчета, се вари във водата с меда и канелата до полуготовност. Изважда се, реже се на тънки резенчета. (аз я режа на резенчета и тогава я кипвам, по-лесно ми е – важното е да не се превари, а да омекне.)
Бутертестото се разстила в тавичка, равномерно се намазва с конфитюр или желе (лекичко, не много), подреждат се резенчетата дюля и леко върху тях пак се маже с конфитюра. Може от тестото отгоре да се направи решетка, може и без нея.Пече се в нагрята фурна на 200 гр 20-25 мин.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft