Лесни рецепти с дюли

вход през zajenata.bg
595436

Рачел от тиква и дюли

тиква - 5 кг, почистена и нарязана на малки парчета

вода - 5 л 150 г гасена вар
дюли - 1 кг смлени и сварени в 2 л. вода 500 г захар до гъстота на мед
вода - 2 л
захар - 4 кг
индрише - 1 връзка
орехи - по желание

Продуктите са за 12 бурканчета по 300 г всяко. Почистената и нарязана тиква се вари във варната вода за 1, 5-2 часа. Изважда се и измива добре под течаща вода.

Водата се кипва заедно със захарта и се прибавя и тиквата
Вари се на тих огън и щом започне да се сгъстява се прибавя прецедена през марля сварената смес от дюлите.

Бърка се старателно, за да не се намачкват парченцата тиква. Когато се сгъсти се прибавя и връзката индрише на цели листа. По желание може да прибавите и ореховите ядки.

Рачелът се пълни в бурканчета и стерилизира 4-5 минути. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft