Лесни рецепти с дюли

вход през zajenata.bg
595442

Конфитюр от дюли

2 килограма захар
4 чаени чаши вода
3 килограма дюли
3-4 пъпки карамфил, малко канела
2 чаени лъжички лимонена киселина (лимонтузу)

1. От захарта и водата се сварява не много гъст сироп;
2. Междувременно дюлите се измиват, нарязват на едри парчета, почистват от семенниците и обелват;
3. Сиропът се отстранява от огъня и направо в него се настъргват подготвените вече дюли;
4. След това съда се връща на котлона и конфитюра се вари на силен огън, като по желание се добавят карамфила и канелата;
5. Когато сиропът започне да се сгъстява се добавя и лимонената киселина;
6. Готовият конфитюр се сваля от огъня и когато се охлади се налива в бурканчета.  

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft