Завивам плънката на руло и замразявам-После се нарязва и пържи-Яко вкусно!
17 Февруари 2021
9511
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това ястие от кайма винаги е приготвяно от майка ми. Оказва се нежен, ароматен и изобщо не е мазен. Ето защо тази рецепта толкова напомня на детството. Страхотна алтернатива на обичайните кюфтета!
Продукти:
- 500 г кайма;
- 1 глава лук;
- 150 г кашкавал;
- 1 яйце;
- сол пипер ;
- масло.
За тесто:
- 250 мл мляко;
- 2 яйца;
- 10 с. л. брашно;
- сол пипер.
Как да готвя:
- Настържете лука на ситно ренде.
- Добавете яйце, сол и черен пипер.
- Разбъркайте всичко добре.
- Върху фолио разстиламе под формата на правоъгълник.
- Отгоре се разпределя настърган кашкавал.
- Внимателно навийте на руло.
- Увийте рулото в прозрачно фолио, поставете във фризера за няколко часа.
- Пригответе тесто: добавете яйца, сол, брашно към млякото, разбъркайте добре.
- След няколко часа нарежете рулото на порции.
- Увийте всяко парче в тесто.
- Пържете в олио до златисто от двете страни, със затворен капак!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари