Защо не трябва да варим пресни яйца за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо не трябва да варим пресни яйца за Великден
2311
Защо не трябва да варим пресни яйца за Великден

От дълго време нашите баби ни съветват да варим яйца, които са поне на няколко дни. Смята се, че съвсем пресните яйца се напукват по-лесно, докато се варят, отколкото отлежалите няколко дни в хладилника.

Съществуват и много други трикове, които помагат за опазването на яйцата в тенджерата.

Днес ще споделим някои от тях, тъй като Великден наближава и сме сигурни, че вече правите планове за това колко яйца да сварите и украсите с най-малките членове в семейството си.

Как да не се счупят  яйцата, докато ги варим

Уверяваме ви, че не е никак трудно, просто трябва да действате акуратно. Първото и най-важно нещо, както споменахме в началото на днешната статия, е да не избирате съвсем пресни яйца. Другото правило, към което да се придържате, е да не варите яйца, директно извадени от хладилника. Дайте им малко време, за да изравнят температурата с тази в помещението и след това ги подредете в съда.

Водата, с която ги заливате, е препоръчително да бъде студена. В противен случай е много вероятно голяма част от яйцата да се напукат, а това е нещото, което опитваме да избегнем. Когато подреждате яйцата в тенджерата, действайте много внимателно. Дори в съда да има вода, която да ги задържа на повърхността, не ги пускайте от високо.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft