Възхитена съм от тези баници, въпреки факта, че нямам много пристрастия към зелето. Процесът на тяхното приготвяне може да се отбележи като един от най-простите и бързи.
- 200 г брашно
 - 150 г кисело мляко
 - 100 г майонеза
 - 3 яйца
 - 1/2 ч.л.
 
Изсипете яйцата в купа, добавете кефир с майонеза, сол, сода и брашно, разбъркайте всичко добре. Полученото тесто ще прилича на консистенция на палачинки.
Запържете нарязаното зеле в тиган, като добавите към процеса моркови. Посолете и добавете малко оцет или лимонов сок.
Сега, когато зелето е станало меко, пълнежът е готов.
Подгответе тавата, като я постелете с хартия за печене (или намаслете по желание) и я поръсите с малко брашно.
Разпределете първата част от тестото във формата (вземете малко по-малко от половината) и го загладете.
Отгоре разпределете зелевата плънка на равномерен слой и покрийте с останалото тесто. Поставете във вече загрята фурна. Печете, докато се появи вкусна златиста коричка.

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







