Изядох 3 парчета, преди да разбера какво е! А дори не обичам черен дроб. Е, това е по-крехко от...
        
        
        
                    20 Септември 2016
                
                1427430
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Черният дроб - субпродукт с изключително висока хранителна стойност. Той е чудесна алтернатива на месо и дори в някои случаи го превъзхожда в вкус и хранителни качества. Пресният говежд или телешки черен дроб е достъпно и популярно средство за повишаване на нивото на хемоглобина в кръвта.
Днес сме ви приготвили рецепта за истински деликатес. Дори и да не обичате дроб, щом го опитате, ще промените мнението си!
(37).jpg)
Как да изпържим правилно черния дроб
СЪСТАВКИ:
- 600 гр.
 
 телешки  черен дроб 
	1  яйце  
	3 скилидки  чесън  
	1 ч.л.  захар  
	1 ч.л.  сол  
	0.5 ч.л.  сода  
	1 глава  лук  
	 растително масло  за пържене 
	 царевично брашно  за паниране 
                ПРИГОТВЯНЕ:
- Измияте черния дроб, подсушете го, отстранете жилките и нарежете на големи парчета.
(34).jpg)
 - Пригответе маринатата: в купа разбийте яйцето със солта, захарта, содата за хляб и чесъна, прекаран през преса. Залейте с получената смес парчетата дроб и оставете да се маринова за около 2 часа в хладилника, а най-добре - за цялата нощ.
(36).jpg)
 - Обелете и нарежете на полумесеци   лука, след което го запържете в малко количество растително масло. Извадете върху плоча или дъска.
(30).jpg)
 - Оваляйте всяко парче черен дроб в царевично брашно и поставете в загретия тиган от лука. Долейте малко олио и изпържете от двете страни до златисто-кафяво (в продължение на 3 минути от всяка страна).
(23).jpg)
 - Когато черният дроб е равномерно изпържен, поръсете го с пържения лук, разбъркайте, покрийте с капак и оставете на слаб огън за още 5 минути. Проверете готовността, като разрежете едно парче. Ако няма розово вътре - значи е готово!
.jpg)
 
Всяко парче се топи в устата - мек, деликатен, ароматен, с уникална хрупкава коричка...
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







