Свинското печено , приготвено по този начин, е изключително оригинално и вкусно. Бърза, лесна и апетитна, тази рецепта за Свинско с портокали ще ви накара да си оближете пръстите. Месото става крехко и сочно, а гарнитурата можеш да си я хапваш и като основно! Ето как се приготвя нежното Свинско-акордеон :
Свинско-акордеон с портокали
Продукти:
1 кг свинско филе
1 портокал
сол и черен пипер
червен пипер
1 супена лъжица горчица
40 мл олио
200 г домати
4 бр. гъби
1 глава лук
Приготвяне:
Измийте и подсушете месото.
Нарежете го на ивици, без да прерязвате парчето месо додолу.

Поставете по един портокалов резен във всеки разрез.

Смесете всички съставки за маринатата и я разпределете върху месото.

Накълцайте гъбите и нарежете лука на ситно.

Поставете доматите около месото и добавете гъбите и лука.

Покрийте с фолио и печете на 180 ° C за 50 минути.

След това можете да развиете месото и да го оставите да се запече, за да хване златиста коричка.

Много вкусно!
Ето и видеорецептата:














