Ирина Тенчева издаде една от най-добре пазените си тайни и накара всички да заговорят за нея:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ирина Тенчева издаде една от най-добре пазените си тайни и накара всички да заговорят за нея:
Ирина Тенчева издаде една от най-добре пазените си тайни и накара всички да заговорят за нея:
28680
Източник: razkritia.com
Ирина Тенчева издаде една от най-добре пазените си тайни и накара всички да заговорят за нея:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ирина Тенчева , половинката на продуцента Иван Христов, е горд собственик на ресторант "Иритуали". Уютното местенце отдавна е любимо на почитателите на гурмето, а сега красивата дама реши да зарадва всичките си фенове, като издаде една от любимите си рецепти от менюто: 

"Забавих се с обещаната рецепта, но ви уверявам, че чакането си струваше, защото тортата ни претърпя много “ъпгрейдвания” и ето днес, специално за вас, представям един от best seller – ите ни, без да спестявам нито една магийка от съставките.

 

Тази сладка творба е подходяща за всеки, който се разтоварва, докато твори вкусотии; за всеки, който се разтоварва докато консумира вкусотии;

Накратко – от нас – за всички вас.

С много обич!

Бейлис

Торта Baileys-Irituali

За всеки, който обича хрупкави шоколадови блатове, лек крем с дъх на уиски, шоколад и пресни червени плодове; За всеки, който би експериментирал; За тези, които обичат да се награждават в собствената си компания, както и за другите, които след работен ден си наливат питие, поставят темата и десерта на масата и раздават вилиците…

Продукти за блата:

1 ч.ч меко безсолно масло на кубчета
1/3 ч.ч захар
4 жълтъка
1 2/3 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч какао
1ч.л сол

За напояване – 60 мл кафе еспресо и 50 мл Baileys

От изброените продукти замесваме твърдо тесто ( аз ползвам кухненски робот), което разточваме и поставяме във форма за тарта, така че да покрием стените и да се получи борд.

Печем около 30 минути на 150 градуса, след което оставяме блата настрана, за да се охлади напълно. Преди да напълним с крема, напръскваме блата с ароматната течност от смесените кафе и Baileys.

За крема:

600 г маскарпоне
100 г масло
5 пълни с.л. пудра захар
1 пакет ванилия
50 мл Baileys

Разбиваме съставките с миксер и прехвърляме крема в охладената тарта. Заравняваме с шпатула и оставяме за поне 1 час в хладилник.

За шоколадовата заливка (ганаш):

200 г натурален шоколад 70 % какао
1 ч.ч. течна животинска сметана
Ягоди, малини или боровинки при сервиране.

Загряваме сметаната, добавяме начупения на парченца шоколад и след минута махаме от котлона. Покриваме с ганаша и отново прибираме в хладилник.

В Irituali сервираме всяко парче торта с нарязани на филийки свежи ягоди или с малини. Това е…“, издаде тайната си Ирина Тенчева.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft