Как да си направим печени ябълки, че да си оближете пръстите

вход през zajenata.bg
За Жената
Как да си направим печени ябълки, че да си оближете пръстите
116868
Как да си направим печени ябълки, че да си оближете пръстите

Свикнали сме да виждаме ябълки по рафтовете по всяко време на годината. Но сезонът им не е много дълъг - от август до октомври. И по това време трябва да се опитате да приготвите колкото се може повече ястия с тях . Все пак сезонните ябълки са най-ароматните, сладки и сочни. Най-лесният начин е да приготвите ябълки е във фурната .

Сигурно всеки поне веднъж се е опитвал да ги изпече. Но за някои може да е изненада, че простото им поставяне във фурната няма да е достатъчно. Споделяме с вас правилната рецепта за печени ябълки, които винаги се оказват перфектни.

Съставки

ябълки 4 бр

захар 50 гр

Канела 1 ч.л

Масло 20 гр

Стафиди 40 гр

Орехи 25 гр

Вода 180 мл

Сладолед на вкус

 

Подготовка

Пригответе храна (вместо захар може да се използва мед). Залейте стафидите с вряла вода и оставете да престоят 15 минути. Това ще го направим меки и ароматни.


През това време пригответе ябълките - внимателно отстранете средата, както е на снимката. Това може да се направи с обикновена лъжица.


Стафидите с орехите се поставят в кухините, поръсват се със захар или мед. Добавете и малко канела. Отгоре сложете парче масло.


Изсипете вода в тава за печене и поставете ябълки върху нея. Печете ги за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

Апетитна изпечена кора и ефирна каша, сякаш разбита на ябълкова пяна. Ето как се получава плодът, ако добавите малко вода и масло. Сервирайте с топка сладолед или порция бита сметана. Между другото, не твърде кисела заквасена сметана също ще бъде отлично допълнение към ябълковия десерт . Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft