Как да си направите бърза парена туршия за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите бърза парена туршия за зимата
Как да си направите бърза парена туршия за зимата
32143
Как да си направите бърза парена туршия за зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сега е момента, когато на пазара са евтини зеленчуците и може да си приготвите бързо и лесно зимнина. Приготвили сме специално за вас една бърза и лесна рецепта за бърза и вкусна туршия

Необходими Съставки

чушки - 5 кг червени и месести пиперки
карфиол - 2 и 1/2 кг
моркови - 1 кг
керевиз - 2 средно големи глави с листата
чесън - 2 - 3 глави
за саламурата
оцет - 3 л
вода - 3 л
олио - 2 ч.ч.
захар - 2 ч.ч.
сол - 2 ч.ч.
дафинов лист - 2 - 3 броя
черен пипер - 1 ч.л.

зрънца
бахар - 1 ч.л.

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват. Дръжките на чушките се отрязват ниско и семенната им част се набожда на няколко места дебела игла. Обеления керевиз се нарязва на парчета, а карфиолът се накъсва на розички. 

Скилидките чесън се обелват. Съставките за саламурата се кипват в съд на котлона. В кипящата саламура се пускат последователно по 5-6 пиперки за 1-2 минути да се попарят. 

Вадят се с помощта на решетъчна лъжица и се охлаждат върху широк поднос. На дъното на всеки буркан слагайте стъбла от керевиза. Отгоре подредете няколко пиперки, а между тях разпределяйте карфиол, керевиз, моркови, чесън. Така се пълни всеки буркан до горе. 

Отгоре сложете венец от керевизени стъбла. Вместо тях може да използвате лозови пръчици, за да се притиснат добре зеленчуците. Залейте подредената туршия в бурканите с охладената саламура, затворете и стерилизирайте бурканите за 15 минути след завиране

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft