Как се прави ДОМАШЕН ВИТАМИН С със 100% усвояване и действие от 48 часа - евтино, бързо и лесно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как се прави ДОМАШЕН ВИТАМИН С със 100% усвояване и действие от 48 часа - евтино, бързо и лесно!
17198
Как се прави ДОМАШЕН ВИТАМИН С със 100% усвояване и действие от 48 часа - евтино, бързо и лесно!

Ползата от витамин С като изключително полезно средство за профилактика и лечение на много заболявания е известна отдавна. Той е най-силният антиоксидант сред водоразтворимите витамини, като освен че засилва устойчивостта на организма към вирусни и бактериални инфекции, действа и срещу алергии, респираторни заболявания и редица други заболявания.

Той също така играе важна роля в производството на колаген – протеин, необходим за регенерацията на тъканите, кръвоносните съдове, костите и зъбите, както и за здрав и младежки вид на кожата.

Източникът е важен! Трябва да се отбележи, че витамин С, който ще намерите в естествени източници, не е същият като синтетичната аскорбинова киселина / синтезирана форма на витамин С, за синтеза на която най-често се използва глюкоза, получена от ГМО царевица.

Истината е, че аскорбиновата киселина е само малка част от това, което майката природа е създала, когато е създала витамин С, който ще намерите в плодовете и зеленчуците или в някакъв друг естествен източник.

В природата витамин С съществува като комплекс, в който ще намерите аскорбинова киселина, но и рутин, биофлавоноиди, тирозиназа, коензими и някои други химични съединения, които заедно го правят един от най-мощните витамини, без които човешкият живот би бил немислим.

Използването на естествен витамин С се подкрепя от факта, че естественият витамин С след усвояване остава в тялото до 48 часа, докато аскорбиновата киселина се задържа само два часа!

Чудите се как да извлечете максимума от естествената си добавка с витамин С и да избегнете закупуването на непроверени и скъпи добавки, които са лесно достъпни на пазара?

Отговорът е, че можете да го направите сами - без допълнителни разходи.  Домашно приготвеният витамин С има живи ензими, позволяващи 100% усвояване в тялото ви и ефект от 48 часа.

Цитрусовите плодове съдържат различни видове флавоноиди, съединения, които показват антиоксидантни свойства в човешкото тяло. Нарингинът, мощен антиоксидант, е флавоноидът, който се съдържа най-вече в кората на грейпфрут, мандарина и лимон. Няколко проучвания показват, че напингинът е толкова мощен, че може да намали увреждането на клетките, причинено от радиация.

Хекперидинът е друг флавоноид, който се намира най-вече в белия вътрешен слой на портокалова кора, лимон, лайм и грейпфрут. Проучванията показват, че хеперидинът намалява пролиферацията на клетките на рака, предизвиква програмирана клетъчна смърт и играе важна роля в подпомагането на тези с хипогликемия.

сушен витамин С

Домашно приготвен натурален витамин С - рецепта

За тази рецепта се нуждаете от разнообразие от цитрусови плодове (лимон, портокал, грейпфрут, лайм, мандарина,...), сезонни или такива, които лесно можете да си набавите. Най-добре е да си купите органични цитрусови плодове или да вземете домашно приготвени необработени - защото кората наистина ви е необходима.

След като изядете или изцедите цитрусовите плодове, измийте и нарежете на ситно цялата кора на цитрусите, поставете я върху чиста кърпа или поднос и я оставете за няколко дни на стайна температура, докато изсъхне и хруска (трябва да се стрива добре под пръстите и да се разпада на прах).

След това поставете сухата кора в блендер и я смелете на прах (фино смлян или под формата на фини гранули). Съхранявайте цитрусовия прах в херметически затворен съд (с вакуумен капак) и съхранявайте на сухо, тъмно и хладно място.

УПОТРЕБА:

Не става въпрос колко милиграма витамин С приемате, а колко витамин С използва или усвоява тялото ви. Кората на цитрусовите плодове съдържа много високи дози витамин С. 100 г кора съдържа около 130 мг витамин С. Самият портокалов плод има само 71 mg на 100 g плод. Освен това кората на цитрусовите плодове е пълна с ензими и фитонутриенти.

Консумирайте поне 1 чаена лъжичка на дневна база - просто я добавете към каши, супи, салати, сокове, десерти... Една чаена лъжичка ще ви снабди с целия комплекс от витамин С, включително нарингин, рутин, хесперидин и други биофлавоноиди в количеството, което нужди на тялото ви за 1 ден. Опитайте и ще останете изумени от качеството и вкуса.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft